Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 8 juli 2024

gepost 1 week ago, op zondag, 7 juli 2024 door Crew

Oost-Vlaanderen is de provincie met het hoogste groeicijfer voor wat betreft de tewerkstelling. Dat blijkt uit de recente gegevens van HR-dienstverlener Acerta. Zij bekeken de cijfers van ruim 4300 Oost-Vlaamse bedrijven.

—--------------------------------

De vergunning voor de nieuwe megaverkaveling van 319 nieuwe woningen aan Oostmolen in Aalter is voor de tweede keer vernietigd. Een nieuwe overwinning voor het actiecomité, maar nog altijd geen zekerheid. De verkavelaar kan de vernietiging weer aanvechten.

—-------------------------------

Aan de kerk van Knesselare staat een elektrische fietslaadpaal die hulde brengt aan de overleden Bjorg Lambrecht. De wielrenner overleed 5 jaar geleden na een val in de Ronde van Polen. Een bedrijf wilde de familie Lambrecht een gepersonaliseerde paal schenken, vader Lambrecht vroeg aan de gemeente om er een publieke bestemming voor te vinden. —---------------------------------

Stad Eeklo vereenvoudigt de procedures voor het openen van een horecazaak in de stad. Eeklo roept de horecavergunning in het leven. Geen verstrenging, maar wel een bundeling van verschillende bestaande vergunningen en procedures. Tot nu moesten die elk apart aangevraagd en doorlopen worden. Vanaf nu gebundeld, en dus eenvoudiger.

—-------------------------------------

De AVS ballonmeeting stad Deinze zal dit jaar plaatsvinden op 10 en 11 augustus. Heel wat ballonvaarders zullen dan met hun passagiers opstijgen vanop de parking aan de Brielpoort.

—-----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws