Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 8 januari 2024

gepost 4 months ago, op maandag, 8 januari 2024 door Crew


Het treinverkeer tussen Beernem en Aalter is sinds deze maandagmorgen 5.45 uur volledig onderbroken door een persoonsaanrijding. “Er is een lokale omleiding voorzien met 20 minuten extra reistijd tot gevolg”, meldt spoorbeheerder Infrabel.

—-----------------------------------------------

Afgelopen weekend kon je zowat overal in Aalter en de deelgemeenten klinken op het nieuwe jaar. In de deelgemeenten organiseerden de feestcomités de recepties, maar in Aalter-centrum gebeurde dat zaterdagavond door de CD&V.

—--------------------------------------------

Het Agentschap Wegen en Verkeer start met de effectieve werken op de Expressweg N49, op de grens van Maldegem met Damme. Vier aansluitingen met de N49 gaan dicht. De weg wordt omgebouwd tot een snelweg. Dat moet ervoor zorgen dat het verkeer veiliger en vlotter verloopt.

—-----------------------------------------------

Fractieleider Jonas Deilgat (31) van Groen verlaat dit voorjaar de gemeenteraad van Eeklo. Hij geeft de fakkel door aan Fleur Foré (42), en zal in oktober dus ook niet op de Stadslijst #Team9900 staan.

—-------------------------------------

Nog tot en met vrijdag 19 januari is geen verkeer mogelijk in de Boterhoek in Eeklo, op de grens met Sint-Laureins. In de Boterhoek worden proefsleuven gegraven in opdracht van De Watergroep.

—--------------------------------------

De voorbije dagen is er in de media heel wat te doen rond boze reizigers die klagen over afgeschafte bushaltes. Maar de nieuwe busregeling heeft ook voordelen. Zoals de nieuwe lijn 50 van Gent Sint-Pieters, over Drongen, Lovendegem, Waarschoot, Eeklo en Maldegem naar Brugge. “Deze nieuwe lijn vervangt de vroegere lijn 58.

—--------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws