Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 8 april 2024

gepost 3 weeks ago, op zondag, 7 april 2024 door Crew

Op tien jaar tijd is het aantal handelspanden dat leegstaat in Vlaanderen met twee procentpunten gestegen. In 2013 stond nog 8,1 procent van de handelspanden leeg. In 2023 werd dat 10,1 procent. "Grote winkeloppervlakten buiten de centra zouden niet meer vergund mogen worden", zegt UNIZO-topman Danny Van Assche. Ook in de provincie Oost-Vlaanderen nam de leegstand toe.

—-----------------------------------------------------------------------------

Wout Eggermont (25) uit Aalter heeft de eerste liveshow van The Voice van Vlaanderen op VTM overleefd. Koen Wauters koos vrijdagavond als coach voor een andere kandidaat, maar het publiek viste Wout gelukkig wel nog op. Ook volgende week vrijdag 12 april mag Wout uit Aalter dus verder stunten in The Voice.

—------------------------------------------

De voetgangerstunnel onder de sporen in Aalter zullen even afgesloten zijn. Het gaat om de voetgangerstunnel tussen de Brugstraat en de Loskaaistraat. Die is verouderd en vuil, en krijgt een groot onderhoud. De tunnel zal daarom drie dagen afgesloten worden van deze maandag tot woensdag telkens van 8 tot 16.30 uur.

—------------------------------------------------

Zangeres BIRTHE (21) lanceert haar nieuwste single ‘Boy Bye’. Ze is afkomstig uit Knesselare (Aalter), maar woont ondertussen in Gent. Birthe stond op de Gentse Feesten en lanceerde vorig jaar met Memories haar eerste single.Nu is er met ‘Boy Bye’ een catchy opvolger.

Info: www.birthe.com.

—---------------------------------------

De Gentse comedian en mentalist Gili komt op zaterdag 15 juni naar Cultuurhuis Herbakker in Eeklo. Tickets en info via www.comedyshows.be.

—------------------------------------------

Vanaf maandag 8 april starten de vergroeningswerken aan het Vredesplein, het pleintje op de hoek van de Stationsstraat en de 39ste Linielaan, en het Pastoor de Swaefplein in Maldegem. De werken kaderen in het project ‘Maldegem Boomt’. —---------------------------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws