Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 9 april 2024

gepost 3 weeks ago, op dinsdag, 9 april 2024 door Crew

Een twintiger die met zijn sportwagen driemaal langs een Aalters rondpunt scheurde in de Lostraat, moet een fikse boete betalen en krijgt ook een rijverbod. Volgens zijn advocaat was er nochtans weinig aan de hand. De politierechter veroordeelde de stuntpiloot toch tot een boete van 600 euro en een rijverbod van één maand. Hij moet ook zijn theoretisch rijexamen opnieuw afleggen.

—------------------------------------

Een vrachtwagenchauffeur heeft maandag een rijverbod van 21 dagen en een fikse geldboete opgelegd gekregen in de politierechtbank nadat hij met zijn voertuig met zware oplegger door het rood was gereden op het kruispunt van de N9 en de Zuidmoerstraat in Eeklo. —----------------------------------------

De bouw van het nieuwe multifunctioneel centrum in Knesselare (Aalter) zit perfect op schema. Zoals de werken nu vlotten moet het gebouw na de zomer kunnen openen. Op de voormalige kloostersite worden verschillende functies verenigd zoals een buitenschoolse kinderopvang, evenementenzaal, bibliotheek en leskeuken.

—---------------------------------

Er zijn momenteel heel wat grote werken bezig in het zuidelijk deel van Eeklo. Er wordt gewerkt op de Zuidkaai, in de Kaaistraat en Dullaert, aan de oude rijkskwachtkazerne en in de Hartwijk. Daarom worden vanaf deze week tijdelijke verkeersmaatregelen genomen.

—------------------------------------


Lani Spiessens (15) uit Maldegem heeft Europees goud behaald. Lani scoorde in het Portugese Guimaraes, op het Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline en DMT. Bij de junioren kon Lani Spiessens de Europese titel in discipline Tumbling in de wacht slepen. ---------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws