Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 5 oktober 2020

gepost 2 years ago, op zondag, 4 oktober 2020 door Crew

Het Stationsplein voor het station van Aalter wordt van vandaag tot en met vrijdag 9 oktober afgesloten voor het verkeer. De werken in de stationsbuurt van Aalter gaan een nieuwe fase in. Doorgaand verkeer moet omrijden via Houtem en de Oostmolenstraat, in beide richtingen. De handelaars recht tegenover het station blijven bereikbaar, onder andere via de stationsparking.

Ook aan de andere kant van het station, zijde Spoorweglaan, gaan de werken verder. Daar bouwt Infrabel een nieuwe steunmuur.

----------------

De stad Eeklo start met de werken aan de garageboxen aan de Melkerij. De stad heeft heel wat onderhandelingen moeten doen met de eigenaar en ontwikkelaar van de gronden tussen de serviceresidenties Stassano en de garageboxen. Bij regenweer is het onmogelijk om de garages met droge voeten te bereiken. Daar wordt nu eindelijk aan gewerkt. Tijdens de werken zijn de garages het grootste deel van de tijd niet bereikbaar.

-------------------

Eerst was er de ‘Dag van de Klant’, later werd dat het ‘Weekend van de Klant’, en Eeklo maakt er nu zelfs de ‘Week van de Klant’ van. “Vanaf nu tot 10 oktober kan je bij de middenstand in Eeklo stempels verzamelen op een spaarkaart. Wanneer de stempelkaart vol is en je dus in verschillende winkels geweest bent, dan maak je kans op mooie prijzen en Eeklobonnen.

----------------

Sinterklaas zal dit jaar niet met een toeristenbootje Brugge binnenvaren. Het stadsbestuur en de Gezinsbond hebben die knoop doorgehakt. De coronacijfers zijn niet goed en evenementen met veel volk worden dus niet toegestaan. Er wordt in Bruggen intussen aan een alternatief voor de kinderen gewerkt.

---------------

Tristan Scherpenbergh schreef zaterdag in Knesselare de eerste editie van de Memorial Bjorg Lambrecht op zijn naam. In de laatste rechte lijn rekende de 21-jarige Limburger af met zijn medevluchters. Carina Van Cauter, kersvers gouverneur van Oost-Vlaanderen, gaf zaterdag het startschot.

-------------------

Federale en lokale politiediensten uit Oost-Vlaanderen hebben afgelopen weekend een grootschalige actie gehouden over de hele provincie.

Tijdens de actie, waaraan 13 politiezones en 8 federale diensten deelnamen, werden 407 voertuigen gecontroleerd, 11 geseinde personen gevat, 67 personen betrapt op een verkeersinbreuk en 16 rijbewijzen tijdelijk ingehouden wegens rijden onder invloed van alcohol en/of drugs. Er werden 32 processen-verbaal opgesteld voor gerechtelijke inbreuken, waaronder drugsbezit en verboden wapendracht.

--------------------

Maldegem krijgt tijdens de schoolspitsuren extra bussen voor de drukke lijn 58. Nu is het vaak drummen op overvolle bussen, en dat is niet coronaproof.

Deze extra bussen rijden net na de gewone bus, en hebben ook het opschrift lijn 58 en de bestemming. Als het te druk wordt, kunnen reizigers dus van de tweede bus gebruik maken.

-------------------

Na enkele weken sluiting, wordt de groeninzameling in Knesselare weer opgestart.

Inwoners kunnen er hun groenafval opnieuw kwijt op zaterdagnamiddag en op woensdagnamiddag. Inwoners van Knesselare en Ursel kunnen ook naar het groencomposteringspark in Aalter. In Knesselare wordt vanaf nu trouwens enkel nog groenafval ingezameld.

-----------------

Eeklo zet in op inclusieve speelterreinen. Dat zijn speelpleinen waar kinderen met en zonder beperking samen kunnen spelen.

De speelpleinen in Crielkens en Galgenakker werden aangepakt. Er staan vijf nieuwe toestellen op de twee terreinen. Dit jaar heeft Eeklo 30.000 euro geïnvesteerd voor een aanpassing aan de bestaande speelterreinen.

----------------

De Meetjesman gaat op zoek naar jongeren uit het Meetjesland die dit schooljaar hun zegje willen doen over corona. Er wordt gezocht naar jongeren tussen 15 en 18 jaar oud. Samen met de jongeren bedenken ze coole acties om de stem van jongeren rond de invloed van corona op hun leven naar buiten te brengen. Alle info kan je navragen via [email protected]

-----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws