Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 6 oktober 2020

gepost 2 years ago, op dinsdag, 6 oktober 2020 door Crew

De politie van Brugge is een onderzoek gestart naar verscheidene inbraken afgelopen weekend. Momenteel gaat het om vier feiten. Twee daarvan gebeurden vrijdagnacht in de Molenstraat in Assebroek. Dieven gingen daar aan de haal met computers en een iPhone. Bij een koppel namen ze ook de spaarcentjes van het kind mee. Verder onderzoekt de politie een inbraak in Sint-Michiels, waar een laptop en gsm werd gestolen.

-------------------------------

Hotelschool Spermalie uit Brugge heeft twee winnaars afgeleverd tijdens de prestigieuze wedstrijd ‘Eerste Maître d’hôtel van België’, georganiseerd door de gastronomische Club Prosper Montagne. De 2 winnaars zijn Sam Vereecke uit Landegem en Anna-Maria Bulcke uit Werken. De beste maître d’hôtel is Sam Vereecke (39), leerkracht restaurantpraktijk aan Spermalie.

---------------------

Erfgoed Aalter en het Dialectgenootschap Zuidwest-Meetjesland werken aan een nieuwe dialectgids. Deze keer wordt geen uitleg gegeven bij dialectwoorden, maar wordt gezocht naar dialectwoorden voor heel wat dingen.

Het boek verschijnt in december, maar voorintekenen kan nu gebeuren. Alle info via erfgoedaalter.be

-------------------------

Het optreden van The Starlings op zaterdag 10 oktober in de Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk in Watervliet (Sint-Laureins) wordt geannuleerd. De band rond Tom Dice en Kato Callebaut heeft die avond televisieopnames gepland.

De dienst Cultuur zoekt samen met het boekingskantoor naar een nieuwe datum. De tickets aangekocht voor het concert op 10 oktober kunnen hergebruikt worden voor de nieuwe datum.

--------------------

In de Kapellestraat in Oostkamp heeft een 29-jarige bestuurder twee geparkeerde vrachtwagens aangereden. Het ongeval vond plaats ter hoogte van hotel Van der Valk. De bestuurder kwam met z’n Volkswagen Polo uit de richting van Beernem gereden, toen hij van z’n rijstrook afweek. De man raakte lichtgewond en werd voor verzorging overgebracht naar het AZ Sint-Lucas in Assebroek.

---------------

Oppositiepartij Open Vld is bijzonder teleurgesteld in het stadsbestuur van Blankenberge. Het verdwijnen van de Autodroom aan de Pier is volgens provincieraadslid en oud-burgemeester Patrick De Klerck (Open Vld) “een schande”.

Volgens De Klerck waren alle mogelijkheden aanwezig om de attractie toch te behouden. “Zowel lokaal als provinciaal waren er geen obstakels”, zegt hij. “Door de uitbaters zijn drie voorstellen overgemaakt voor een andere locatie.

-----------------------

De anderstalige nieuwkomers die les volgen in College ten Doorn in Eeklo, kunnen dat nu doen op een nieuwe iPad. De school kreeg die van Cera.

College ten Doorn in Eeklo heeft een zogenaamde Okan-klas, een Onthaalklas voor Anderstalige Nieuwkomers. Die jongeren krijgen dan een taalbad, om zich zo snel mogelijk in Eeklo te kunnen integreren.

------------------------

Deze week is het in Maldegem de Week van de handhaving. Er wordt een verhoogde aandacht geschonken aan sluikstort en zwerfvuil.

De gemeente steekt heel wat tijd in het opruimen van afval en sluikstort. Ook de camera’s aan de glasbollen en andere “hotspots” doen hun werk en zorgen voor minder zwerfvuil en het opsporen van overtreders. Gisteren op de markt van Maldegem maakten mascottes, de bezoekers er attent op om afval niet zomaar op straat te gooien.

----------


  • Bron: Het Laatste Nieuws