Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 7 oktober 2020

gepost 2 years ago, op woensdag, 7 oktober 2020 door Crew

Het Heldenhuis van Eeklo komt op de site van de school Sint-Janneke in de Brugsesteenweg, en dus niet in de Hartwijk op de site van het oude ziekenhuis. De wijkschool verhuist op termijn naar de hoofdschool Sint-Jozef in de Abdijstraat, en dan wordt op die plek de nieuwe thuis voor jongvolwassenen met een beperking gebouwd. Tegen 2023 zouden zij hun intrek moeten nemen. Kostprijs: 1,7 miljoen euro.

-------------------

Het bedrijf ‘25-8’ uit Aalter ontwikkelt een nieuw systeem om het videobellen in rusthuizen gebruiksvriendelijker te maken. De familie moet gewoon een app downloaden, en dan kan de rusthuisbewoner via een camera op hun televisie opgebeld worden door het thuisfront. “Een gemakkelijk systeem waarbij de hulp van een zorgverlener niet langer nodig is.

---------------

De Raad van State houdt het natuurgebied Klein Appelmoes in Assebroek groen.

De juridische strijd rond het gebied Klein Appelmoes woedt al jaren. Diverse projectontwikkelaars hebben gronden opgekocht in de veronderstelling dat het woonuitbreidingsgebied er gerealiseerd zou worden. Maar de omwonenden en de stad Brugge hebben zich de jongste jaren verzet tegen de komst van woningen in het gebied dat aan de Assebroekse Meersen grenst.

-----------------

Het nieuwe Kunstencentrum ArtA’A aan het station van Aalter is nu helemaal klaar, en gooit op zaterdag 10 en zondag 11 oktober de deuren open voor het publiek.

Het nieuwe gebouw heeft maar liefst 15 miljoen euro gekost, en is nu de nieuwe thuis voor onder andere de bibliotheek en de Academie van Aalter. Op zaterdag 10 oktober is er open deur van 14 tot 17 uur, op zondag 11 oktober kan je langsgaan van 10 tot 17 uur. Een plaats reserveren kan je doen via www.aalter.be/artaa.

-------------------

Een 23-jarige man uit Zwevezele moet een werkstraf van 100 uren uitvoeren voor bedreigingen en verboden wapenbezit. De man zwaaide kort voor de zomer met een wapen naar een andere bestuurder, terwijl hij aan het rijden was. Het slachtoffer knipperde met z’n lichten om hem aan te manen trager te rijden in de zone 30. De beklaagde stak plots een pistool uit z’n ruit en begon met het wapen te zwaaien. De man kon tijdig wegrijden, maar kon nog de nummerplaat van zijn belager fotograferen.

----------------

Op de E403 in Ruddervoorde raakten dinsdagavond drie voertuigen betrokken in een kop-staartaanrijding. Door het ongeval ontstond een file van enkele kilometers lang.

De botsing vond rond 17.30 uur plaats in de richting van Kortrijk. De bestuurder van een personenwagen moest net voor de afrit in Ruddervoorde in de remmen gaan voor een voorligger.

------------------

Eeklo sluit aan bij een Europees project om mensen in kansarmoede warm te maken om in te stappen in een systeem van groene energie.

Eeklo wil ook die groep mensen laten meegenieten van de lokale en groene elektriciteit die door de windturbines in Eeklo worden opgewerkt. Wanneer het project goedgekeurd wordt, zal de stad Eeklo een projectmedewerker aanwerven die voltijds op dit thema zal werken.

--------------

Het Brugse stadsbestuur kan geen begrip opbrengen voor de beslissing van de Raad van State om de bouw van een nieuw stadion voor Cercle langs de Blankenbergse Steenweg te verbieden. Ook de geplande bedrijventerreinen komen er niet. Dat stuit ondernemingsorganisatie VOKA tegen de borst. “De bedrijven en kmo’s die willen meebouwen aan de toekomst van Brugge: dat zijn de grootste dupe van al deze stadionperikelen zegt VOKA in Brugge.

---------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws