Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 2 oktober 2020

gepost 2 years ago, op donderdag, 1 oktober 2020 door Crew

Naast de uitstekende verbinding via de 3 treinstations in Aalter ligt er nu een nieuw sterk openbaar vervoerplan voor Aalter en omstreken klaar. De start van een nieuw busnet is voorzien op 1 januari 2022. Het belbussysteem wordt vervangen door een systeem van Vervoer op Maat. Er komt een nieuwe buslijn tussen Brugge, Knesselare en Aalter-centrum. Alle geplande wijzigingen in het openbaar vervoerplan met bijhorend kaartmateriaal kan je reeds terugvinden via www.vlaanderen.be/basisbereikbaarheid/vervoerregios/vervoerregio-gent.

---------------------

Als het van het stadsbestuur van Eeklo afhangt, dan komt er half oktober toch een kermis in het centrum van de stad.

Het bestuur bekijkt nu met de diensten hoe de kermis in Eeklo helemaal coronaproof kan georganiseerd worden.

--------------------

Wil je als Bruggeling een container plaatsen voor verbouwingswerken of wil je enkele parkeerplekken inpalmen voor een verhuis ? Dan moet je een vergunning aanvragen bij Politie Brugge om voor een bepaalde periode een stukje openbaar domein in te palmen. Via het zopas gelanceerde digitaal platform EagleBe kan de Bruggeling vanaf nu heel snel de juiste webformulieren terugvinden en invullen.

------------------

De zevenhonderd kinderen van de kleuterschool en de lagere afdeling van Emmaüs in Aalter hebben zich gisteren kunnen uitleven op de kermis die op school werd geplaatst. De gemeente Aalter heeft de septemberkermis geschrapt door corona en dus moesten de kinderen de paardenmolens missen. Met een paardenmolen, een frietkraam, een springkasteel van meer dan vijftig meter lang en zelfs een lasershoot kwam het echte kermisgevoel naar boven bij de basisschool Emmaüs in Aalter.

------------------------

De werken in de Blakstraat en Galgenstraat in Eeklo zijn al goed gevorderd waarbij de voetpaden reeds werden vernieuwd. In een volgende faste starten de werken aan de rijweg, waarbij de aannemer vanaf 5 oktober plaatselijk de greppels herstelt in voorbereiding van de asfalteringswerken.

------

De BinckBank Tour die gisteren in Aalter gereden werd, is geen volksfeest geworden. De gemeente kwam wel anderhalf uur knap in beeld op televisie. Supporters waren bij start en aankomst verboden door corona, dus van een volksfeest zoals we dat in Aalter gewoon zijn bij een koers, was geen sprake. Langs het parcours stonden wel hier en daar wat mensen, vooral in de stationsbuurt en aan de Poezenhoek in Knesselare.

-------------

Eeklo lanceert de nieuwe geschenkbon Eeklobon. Niet alleen zit daarbij de hele stad verpakt in één geschenk, het betekent ook een gratis webpagina voor elke deelnemende handelaar. Wie nog een Wiekiebon in de kast heeft liggen, mag die nog gebruiken, maar vanaf nu worden Eeklobonnen verkocht. Je kunt de Eeklobon kopen aan de balie van het Stadskantoor en het stadhuis of online op www.eeklobon.be.

----------------------

De stad Eeklo voert enkele coronaversoepelingen door, waardoor je nu zonder afspraak naar de onthaalbalie van het Stadskantoor kunt.

De versoepeling blijft beperkt. Zonder afspraak naar het Stadskantoor komen, is alleen voor eerstelijnshulp. Dat is bijvoorbeeld om afvalzakken te kopen, een Eeklobon te kopen of iets op te halen. Voor al de rest moet je nog altijd een afspraak maken.

-----------------------

Nog ten minste tot dinsdag 6 oktober geldt eenrichtingsverkeer in een deel van de Westeindestraat in Maldegem.Ter hoogte van huisnummer 42 wordt een nieuwe rioolaansluiting aangelegd. Alle doorgaand verkeer vanuit Brugge moet omrijden via de Politiek Gevangenelaan en Bogaardestraat in Maldegem.

-------------------------

De supporters van Club Brugge mogen dromen van enkele Europese avonden ín het Jan Breydelstadion. Vanaf volgende week worden er opnieuw toeschouwers toegelaten bij Europese wedstrijden en dus ook in de Champions League, waar Club moet spelen tegen Dortmund, Lazio en Zenit. Het gaat om een gedeeltelijke terugkeer naar het stadion, want telkens mag er maximaal dertig procent van de stadioncapaciteit benut worden.

------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws