Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 5 juli 2021

gepost 3 years ago, op maandag, 5 juli 2021 door Crew

De vaccinaties in het Sportpark van Aalter blijven doorgaan. Bijna de helft van de volwassen Aalternaren is nu volledig gevaccineerd “Aalter bereikte intussen een hoge vaccinatiegraad”, zegt burgemeester Pieter De Crem in HLN. “85,17 procent van de Aalterse 18-plussers kreeg al een eerste prik. 48,94 procent van onze volwassen inwoners is al volledig gevaccineerd.”

-----------------------

In de Oude Sluissedijk in Damme is zondagavond een woning onbewoonbaar verklaard na een brand. Het vuur ontstond in de schouw van het huis en richtte zware schade aan op de bovenste verdiepingen. De bewoonster bleef ongedeerd. Samen met de buurman kon de bewoonster nog haar handtas en identiteitspapieren uit de woning halen in afwachting van de komst van de brandweer.

----------------------

Op de verkeerswisselaar E40/E403 in Brugge is zondagnamiddag een wagen tegen de vangrail beland. De bestuurder bleef ongedeerd. De man wilde rond 15 uur van de E40 de E403 richting Kortrijk oprijden toen hij bij het uitkomen van de bocht de controle over zijn stuur verloor op het natte wegdek. Zijn wagen ging aan het slippen en kwam tegen de vangrail tot stilstand.

------------------

De Chiro - Gidsen Gertrude- uit Maldegem heeft kunnen balken lenen van een jeugdvereniging uit Ternat. Nadat de gemeente Maldegem hun balken per ongeluk voor andere doeleinden gebruikte, had de Chiro onvoldoende balken om hun kamp in Maaseik op te zetten. Hoewel ze nog tientallen palen konden ontlenen van Chiro Vannoes uit Kleit, dreigde er toch een tekort maar dit werd dus verholpen door een jeugdvereniging uit Ternat.

---------------------

Afgelopen week werd Warme William, de grote blauwe beer op de Markt van Eeklo, beschadigd. De vandalen konden met de extra veiligheidscamera’s snel geïdentificeerd worden. Het stadsbestuur van Eeklo investeerde het afgelopen jaar in extra camerabewaking die bijdragen tot de veiligheid en netheid in de stad. De camerabeelden worden alleen geraadpleegd indien strafbare feiten gemeld worden, wie niets te verbergen heeft, heeft dus niks te vrezen.

-----------------------

De gemeente Aalter roept de jongeren op om massaal in te gaan op de uitnodiging voor vaccinatie. Want in de leeftijdscategorie 12 tot 21 jaar zijn er de voorbije dagen heel veel besmettingen. Onder andere Chiro Bellem is daardoor niet op kamp kunnen vertrekken.

--------------------

Streekziekenhuis AZ Alma in Eeklo heeft Jan Depestele uitgezwaaid, de directeur HR & Organisatie. Jan Depestele was 16 jaar directeur in de vroegere Heilig Hartkliniek, en na de fusie ook 18 jaar bij AZ Alma.

-----------------

De Balgerhoekebrug over het Afleidingskanaal van de Leie tussen Maldegem en Eeklo wordt hersteld. Van maandag 5 juli tot en met woensdag 7 juli is de brug afgesloten voor het verkeer. In november vorig jaar werden de meest noodzakelijke herstellingen uitgevoerd. Nu zullen de eerder geplaatste bouten opnieuw geïnspecteerd worden en vervangen worden waar nodig. Er wordt in een omleiding voorzien via de N9.

---------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws