Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 6 juli 2021

gepost 3 years ago, op dinsdag, 6 juli 2021 door Crew

Het actiecomité ‘Red Oostmolen’ uit Aalter trekt naar de provincie om de mogelijke komst van een nieuwe verkaveling van 319 woningen toch nog tegen te houden. De gemeente Aalter wil doorgaan met de plannen, ondanks de 260 bezwaren uit de buurt. Het actiecomité zoekt extra middelen om hun protest te financieren. Ook al heeft het gemeentebestuur van Aalter al groen licht gegeven voor de verkaveling.

---------------------

Een 41-jarige Algerijn riskeert 15 maanden cel voor het bestelen van een inwoner van Zeebrugge. Ahmed H. had onderdak gekregen bij het slachtoffer, maar ging aan de haal met een gsm en computer. De beklaagde en het slachtoffer leerden elkaar volgens het parket eind maart dit jaar kennen in de buurt van de voedselbedeling aan de kerk in Zeebrugge.

--------------------

Gisteren, maandag omstreeks 16 uur werd de N37 Aalter-Tielt een uur lang afgesloten nadat een vrachtwagen in de berm was terechtgekomen.

Om de vrachtwagen terug op de baan te krijgen, kwamen twee kranen ter plaatse. Hierdoor werd het verkeer gisteren in beide richtingen afgesloten. Wagens werden via Ruiselede terug naar Aalter geleid.

-------------------------

Eeklo wordt op vrijdag 9 juli de etappeplaats voor de eerste rit van de Baloise Ladies Tour. Topwielrennen voor dames in de stad. De Baloise Ladies Tour is de nieuwe naam voor de BeNe Ladies Tour, een hoogstaande rittenwedstrijd in het dameswielrennen. De start wordt vrijdag om 13.30 uur gegeven ter hoogte van de Markt in Eeklo.

-------------------------

In de Legeweg in Beernem gingen dieven gingen aan de haal met zeker 3.000 euro aan werkmateriaal die in een bestelwagen lagen. De politie Het Houtsche is intussen een onderzoek gestart naar de inbraak. Wie denkt iets gezien te hebben, kan met hen contact opnemen via de lokale politie van Beernem.

-------------------------

Dit weekend start het kermisweekend van Aalter-Brug. De kermis opent op vrijdagavond 9 juli. Zaterdag vanaf 18 uur zijn er de optredens aan ’t Buurtwinkeltje.

Schepen Dirk De Smul verzorgt zaterdagavond de presentatie. In HLN zegt de schepen De Smul dat het goed dat er in Aalter terug kermis mag gevierd worden. Dirk De Smul is ook blij dat de mensen weer samen buiten mogen komen, en kunnen genieten van wat optredens en een drankje.

----------------

Tom Helsen geeft op zondag 11 juli om 16 uur een gratis optreden in het Sint-Annapark in Maldegem Tom Helsen trekt momenteel met zijn nieuwe Nederlandstalige album ‘Zin om je Tom Helsen’ op tournee. Alle info via www.maldegem.be/webshop.

------------------------

De nieuwelingen van wielrenclub KVC ’t Meetjesland zorgen gisteren op het BK tijdrijden in het Limburgse Borlo voor een verrassing, ze nestelden zich tussen de topteams en kaapten de vijfde plaats weg. Ze legden het parcours af aan een snelheid van net geen 45 km/u. Voorzitter Fredy Tanghe en ploegleider Simon Verlinde blikken tevreden terug.

---------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws