Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 30 november 2020

gepost 3 years ago, op maandag, 30 november 2020 door Crew

Vanaf morgen dinsdag 1 december mogen zwembaden weer open. In het Meetjesland is het voorlopig enkel in Aalter zeker dat er kan gezwommen worden.

In Eeklo zal het zwembad dinsdag al zeker niet opengaan. Het dossier wordt vandaag besproken in de crisiscel. Ook Maldegem beslist vandaag op hun veiligheidscel. “Als het technisch mogelijk is, wil de burgemeester van Maldegem: Bart Van Hulle zo snel mogelijk het zwembad weer openen.

---------------------

Het College ten Doorn in Eeklo is in diepe rouw, nadat een leerkracht van amper 29 jaar oud overleden is. Juf Marieke werd pas een paar weken geleden ziek, en verloor dit weekend haar strijd. Op de school worden verschillende troostplekken ingericht.

----------------------

Inwoners van Maldegem zullen binnenkort elke week een gemeentelijke infokrant in de bus krijgen. De gemeente wil sneller met de burger communiceren. Het maandelijks infoblad van de gemeente Maldegem wordt binnenkort een wekelijks infoblad. In het Meetjesland heeft enkel Aalter al een wekelijks infoblad.

--------------------

Eeklo zet een nieuwe stap in het verhaal van autodelen. In de stad staat nu een deelwagen die 100 procent aangedreven wordt door zonne-energie. De wagen staat op de Zuidkaai, nabij het sociaal centrum van Eeklo. De deelwagen zal gebruikt worden door de medewerkers van het Sociaal Huis, maar staat ook ten dienste van de inwoners. De wagen is ideaal voor gezinnen die niet noodzakelijk een auto nodig hebben, maar toch af en toe een auto willen gebruiken.

-----------------------------

In Brugge ging het lichtspektakel Wintergloed gisterenavond én ook komend weekend niet door. Dat heeft de stad beslist na overleg met de organisatie en de politie. Zaterdagavond werd de binnenstad overrompeld door een massa bezoekers. Wintergloed loopt nog 41 dagen, meer bepaald tot en met zondag 10 januari. Er is dus nog tijd genoeg om de lichtinstallaties te bekijken.” Na volgend weekend wordt bekeken of het lichtfestival het weekend nadien wél weer kan plaatsvinden.

-------------------

Bij Politie Brugge liepen er de afgelopen week meerdere meldingen binnen over een deur-aan-deur actie van een vermeende doofstomme man. Met een plastic kaartje in de hand belde hij bij diverse Bruggelingen aan en vroeg om geldelijke steun voor een nakende operatie. Bij sommigen bood hij in ruil ook wat kerstgerief aan.

Op basis van de getuigenissen en een eerste onderzoek bleek al snel dat het hier om een vorm van oplichting ging.

--------------------

In de Kraaienakker in Maldegem brandde zondagochtend omstreeks 6 uur de keuken van een vrijstaande bungalow uit. De bewoners konden zich tijdig uit de voeten maken, maar de woning is tijdelijk onbewoonbaar. De brand ontstond in de keuken achteraan de bungalow. Daar stond ook een houtkachel die vermoedelijk de brand veroorzaakte. De houten balken in het plafond vatten vuur.

-----------------

Studenten uit Aalter kunnen in december en januari blokken in het nieuwe Kunstencentrum ArtA’A aan het Stationsplein. Om alles coronaproof te laten verlopen, is er een maximale spreiding van de studenten. In het gebouw geldt een mondmaskerplicht en bij het binnenkomen in ArtA’A is ontsmetten van de handen verplicht. Wie wil studeren in ArtA’A moet reserveren via www.aalter.be/blok-at-artaa.

-------------------

Feestcomité Testedoene uit Bellem heeft een coronaveilige manier gevonden om de winnaars van hun zomerse fietszoektocht in de bloemen te zetten. De prijzen werden aan de deur geleverd. Feestcomité Testedoene zit ondertussen niet stil. Van 19 december tot 31 januari 2021 wordt een wandeltocht door Bellem uitgestippeld.

--------------------

De nieuwe uitkijktoren in provinciaal domein Het Leen in Eeklo is na een sluiting van een jaar eindelijk open voor het publiek. De nieuwe uitkijktoren in Het Leen is 20 meter hoog en moest in oktober vorig jaar eigenlijk al geopend worden. Maar nog voor de doorsnee wandelaar op de toren kon, werden stabiliteitsproblemen vastgesteld. De provincie sloot de toren af en liet extra werken uitvoeren.

-------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws