Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 1 december 2020

gepost 2 years ago, op dinsdag, 1 december 2020 door Crew

De Brugse winkels maakten zich afgelopen dagen klaar voor de grote heropening vandaag op deze 1ste december. De grote drukte vandaag wordt nog niet verwacht. Voor wanneer dat wel het geval is, op zaterdag bijvoorbeeld, is er nu de druktebarometer met kleuren. Vanaf vrijdag om 11 uur gaat Brugge de straten afsluiten en autovrij maken. Vanaf dan geldt er een wandellus. Ook houden Covid-stewards een oogje in het zeil. Zij zullen mensen eventueel wijzen op de voorziene wandelweg. Als het te druk wordt, dan zullen straten worden afgesloten.

-------------------

De as van de Kouter en de Weibroekdreef in Aalter moet op een doorsnee schooldag ruim 3 duizend 500 auto’s slikken en ziet ook meer dan 500 vrachtwagens en bussen passeren. Indrukwekkende cijfers voor de zowat drukste schoolroute, waar ook meer dan 600 fietsers door passeren. Groen in Aalter pleit voor de inrichting van fietsstraten en eenrichtingsverkeer. Het bestuur in Aalter is niet te vinden voor dat voorstel.

----------------------

Het Sint-Annazwembad in Maldegem gaat vanaf vandaag op deze 1 december opnieuw open. Je kan er opnieuw terecht voor publiekzwemmen, in bubbels van maximum vier personen. Het zwembad voorziet alle voorzorgsmaatregelen om alles veilig te doen verlopen. Reserveren op voorhand is noodzakelijk en kan online via www.maldegem.be/webshop.

-------------------

Of er een herstart in het amateurvoetbal komt in februari of maart wordt morgennamiddag beslist. De herstart van het amateurvoetbal op 9 en 10 januari valt nu al zeker in het water. Philippe De Meyer, voorzitter van het Provinciaal Comité Oost-Vlaanderen is van oordeel dat we het seizoen 2020-21 beter schrappen. En volgend seizoen beginnen met de huidige reeksen. Bij fusies is het voorstel om aan te vullen op basis van de eindklassementen van het seizoen 2019-20.

-------------

Na een verplichte sluiting van vier weken staan veel handelaars te popelen om weer klanten te ontvangen. In Gent wil het stadsbestuur een volkstoeloop zoals in Brugge en Brussel vermijden.
Naar het voorbeeld van de Overpoort zal er nu ook een maximumcapaciteit gelden in de drukste straten zoals de Langemunt en de Veldstraat. Winkeliers zullen er zelf over moeten waken dat er geen lange wachtrijen ontstaan en indien nodig, moeten ze shoppers naar huis sturen. Ook plaatst de stad Gent wasbekkens waar mensen te allen tijde hun handen kunnen wassen.

---------------

Op deze 1 december, opent Aalter verschillende gebouwen na een tijdelijke sluiting door de coronacrisis. Het zwembad gaat terug open en ook in de sporthal langs de Lindestraat zijn indoorsporten toegelaten voor kinderen tot en met 12 jaar. Sporthal Flabbaert in Knesselare wordt geopend na de sluiting van het testcentrum. De buitensportterreinen worden allemaal geopend. Ook alle uitleenposten van de bibliotheek zijn terug open.

-------------------------

Het gemeentebestuur van Oostkamp beslist dat vanaf vandaag maximaal 50 zwemmers tegelijkertijd worden toegelaten in De Valkaart. Reserveren vooraf is niet nodig. Daarnaast wordt enkel baantjeszwemmen toegestaan en zijn enkel scholen en groepen met kinderen jonger dan 13 jaar welkom. Middelbare scholieren kunnen dus nog niet gaan zwemmen in Oostkamp.

-------------

Door de maatregelen rondom het coronavirus zien ze bij wielerclub VC ‘t Meetjesland meer 14-, 15- en 16-jarigen de stap naar het wielrennen zetten. De meesten komen uit andere sporten. Sporten die ze tijdens de eerste lockdown niet konden beoefenen, waardoor ze op de fiets gesprongen zijn. Elk jaar werkt VC ‘t Meetjeslandmee aan de organisatie van koersen in Ursel, Knesselare en Maldegem. Het voorbije jaar werden zeven wedstrijdaanvragen ingediend. Met de Memorial Bjorg Lambrecht is slechts één van die koersen kunnen doorgaan.

--------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws