Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 30 maart 2020

gepost 2 months ago, op maandag, 30 maart 2020 door Crew

Om de toevloed van het aantal patiënten met vermoeden van besmetting door het nieuwe coronavirus te kunnen blijven organiseren, opent de Huisartsenpost Meetjesland vanaf vandaag ook een zorgmeldpost in Knesselare. Dat zegt ook waarnemend burgemeester van Aalter: Patrick Hoste u1 *****

Als mogelijke coronapatiënt mag je niet meer zomaar binnen in de Huisartsenwachtpost, maar moet je in een aparte ruimte onderzocht worden. Het zorgmeldpunt in Knesselare komt in het Sportcomplex Flabbaert, Prinsengoeddreef 33.

Wanneer je belt naar je huisarts zal deze je niet meer in zijn praktijk ontvangen maar je doorsturen naar het zorgmeldpunt in Knesselare, je hoort daarover terug Patrick Hoste: *** u2

---------------------------

De vriendenkring van de brandweer van Tielt schonk gisteren voor 2.000 euro aan elektronica aan de woonzorgcentra Deken Darras en Samen.

Een - weliswaar beperkte - delegatie van de vriendenkring liet zondag zes tablets, een laptop en een digitaal fototoestel achter aan de deuren van de twee Tieltse woonzorgcentra, “In woonzorgcentra Deken Darras in Tielt bleek een hoge nood aan tablets, om mensen via video te kunnen laten communiceren met hun familieleden en kleinkinderen. In wzc Samen bleek er dan weer nood te zijn aan een digitaal fototoestel om de bewoners te fotograferen en door te kunnen sturen naar hun familieleden.

---------------------

De stad Eeklo wil het provinciaal domein Het Leen weer open, maar de provincie Oost-Vlaanderen houdt vast aan de sluiting.

We moeten allemaal ‘in ons kot’ blijven, maar een gezonde wandeling wordt wel aangeraden. In Eeklo kan dat niet in Het Leen, want het hek is daar gesloten. Op sociale media is er heel wat verontwaardiging over de sluiting van het wandelbos.

De stad Eeklo heeft gevraagd aan de provincie om Het Leen open te doen, maar de provincie weigert.

--------------------

Zaterdagochtend waren er acht bevestigde besmettingen in wzc Amphora in Wingene. Gisteren blijkt het effectieve aantal amper een dag later al ruim dubbel zo hoog. In totaal zijn nu zeventien bewoners en drie medewerkers besmet. Er wordt met man en macht gewerkt om de verdere verspreiding binnen de muren te stoppen.

Burgemeester Hendrik Verkest zegt dat in Amphora al het nodige gedaan wordt om de uitbraak zo goed mogelijk te beheersen en verdere besmettingen binnen en buiten het woonzorgcentrum te vermijden.

------------------------

Tot nader order zijn fysieke vergaderingen nog mogelijk, maar deze worden afgeraden. Enkel in uitzonderlijke gevallen kan dit nog de werkwijze zijn. Er bestaan voldoende mogelijkheden om op een digitale manier de vergaderingen te organiseren. Zo ook voor de komende gemeenteraden. In Aalter was die gepland op 20 april, je hoort daarover waarnemend burgemeester van Aalter Patrick Hoste: ****u3

De prioriteit ligt nu niet bij de komende gemeenteraad maar bij de bestrijding van het coronavirus. ***** Aldus Patrick Hoste waarnemend burgemeester in Aalter.

------------------------

Vlaams parlementslid Mieke Schauvliege uit Aalter roept de gemeente op om de parkings aan bossen zoals het Hooggoed weer te openen.

In Aalter in het bos gaan wandelen kan in deze coronatijden nog altijd, maar je moet wel te voet of met de fiets naar het bos komen. De parkings aan de bossen zijn gesloten, dus met de wagen naar het bos rijden om daar dan een natuurwandeling te maken, is niet toegelaten. Mieke Schauvliege zegt dat we we ons vooral moeten focussen op het respecteren van de afstandsregels. Een bezoek aan een natuurgebied versterkt de kansen om van zon, natuur en bos te genieten.

------------------------

De Heilig Bloedprocessie in Brugge die gepland was op donderdag 21 mei, gaat niet door. Dat is gisterenavond beslist. Dat repetities en logistieke voorbereidingen tijdelijk niet mogelijk zijn, betekent rechtstreeks dat er geen kwalitatieve Heilig Bloedprocessie kan georganiseerd worden. De editie 2021, op donderdag 13 mei, wordt zonder twijfel een bijzondere processie in Brugge.

-----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws