Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 27 maart 2020

gepost 7 months ago, op vrijdag, 27 maart 2020 door Crew

Het Meetjesland krijgt er na het weekend twee triagecentra — of zorgmeldpunten — bij om het coronavirus op te sporen. Heel het Meetjesland wordt nu naar het zorgmeldpunt aan AZ Alma in Eeklo gestuurd, maar vanaf maandag komen daar ook centra in Knesselare en Ertvelde bij. “In Eeklo zitten ze nu aan 75 procent van de capaciteit, dus er is echt uitbreiding nodig zegt Burgemeester van Eeklo Luc Vandevelde **** u2 Mensen die symptomen van een coronabesmetting vertonen, moeten ook in het Meetjesland nog altijd eerst telefonisch contact opnemen met hun huisarts. “Het is de huisarts die beslist of de patiënt voor verder onderzoek naar het zogenaamd zorgmeldpunt in de buurt moet.**** u2 De twee nieuwe zorgmeldpunten komen in Aalter in de sporthal van Knesselare, en in Evergem in het sportcentrum van Ertvelde.

Marc Van Hulle van AZ Alma somt nog even de veiligheidsmaatregelen op: **** u3

------------------------

Minister en titelvoerend burgemeester van Aalter Pieter De Crem heeft donderdagochtend een kort werkbezoek gebracht aan de pas vernieuwde viswinkel Steyaert in zijn eigen Aalter. Sofie Van Holderbeke van Vishandel Steyaert over der wensen die ze kreeg van Pieter De Crem: **** u4Vishandel Steyaert in de Stationsstraat in Aalter was ruim vier weken gesloten voor verbouwingswerken, en opende gisterenochtend om 8.30 uur weer de deuren. Er is op dit moment veel vraag naar verse vis: *** u4

---------------

De chef-koks van restaurants La Maryse en De Visitor uit Eeklo hebben de handen in elkaar geslagen voor een solidair initiatief. De Eeklose koks gaan vanaf nu elke vrijdag een culinaire maaltijd koken voor het zorgpersoneel in AZ Alma.

Nu de horecasector zo goed als stil ligt, zitten de chef-koks zonder werk. Maar bij de pakken zitten doen de meesten onder hen niet. Meteen sprongen heel wat Meetjeslandse ondernemers en middenstanders op de kar. Bakkers, slagers, landbouwers leverden al ingrediënten om de maaltijd zo culinair mogelijk te maken.
De bedoeling is om de komende zes weken, telkens op vrijdag, een lekkere maaltijd aan het zorgpersoneel van AZ Alma te geven.

-----------------------------------

Enkel essentiële verplaatsingen zijn toegelaten. Sommigen mensen maken nu erg lange fietstochten. Voor politie is het onduidelijk wat nog kan en niet kan. Te lange fietstochten zijn uitgesloten zegt ook burgemeester van Aalter en minister van Binnenlands Bestuur Pieter De Crem: ***** Aldus titelvoerend burgemeester van Aalter Pieter De Crem over de toegelaten verplaatsingen.

---------------------

In tijden van de corona lukt het veel winkels om zich te houden aan de veiligheidsmaatregelen. Ook in de pas vernieuwde viswinkel Steyaert in Aalter: u5 ****Sofie Van Holderbeke van Vishandel Steyaert over de veiligheidsmaatregelen.

-----------------

Wil je tijdens de coronacrisis toch voldoende leesvoer hebben, dan kan je in Maldegem gebruik maken van de ‘Bib aan huis’. Je reserveert je boeken online en de bibliotheekmedewerkers brengen ze tot aan je voordeur.

Elke klant kan 5 materialen aanvragen. Je zoekt als klant je boeken, strips of films op via de catalogus van de bib (https://maldegem.bibliotheek.be/). Via de reserveerknop kan je de materialen eenvoudig reserveren. De bibliotheek verwerkt elke voormiddag de bestellingen van de voorgaande dag. In de namiddag gaan medewerkers van de bibliotheek van Maldegem op ronde om je bestelling tot aan je voordeur te brengen.

--------------------------

Het lichaam dat dinsdag werd aangetroffen langs de Buiten Boeverievest in Brugge, is dat van een vermiste Pool. Dat bevestigt het parket van Brugge.

Op vrijdag 28 februari ’s avonds werd de 26-jarige man voor het laatst gezien in zijn woning in Brugge. Sindsdien ontbrak elk spoor van hem. Dinsdag trof een wandelaar zijn lichaam aan in het water. Volgens het parket zijn er geen sporen van geweld aangetroffen en zijn er geen derden betrokken. Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be

---------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws