Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 31 maart 2020

gepost 8 months ago, op maandag, 30 maart 2020 door Crew

Voor de derde dag op rij is het aantal besmettingen in woon-en zorgcentrum Amphora in Wingene gestegen. Gisteren werden er nieuwe testen afgenomen en de teller staat nu op 28. Vier medewerkers en 24 bewoners zijn nu besmet. Woonzorggroep GVO pleit voor massaal proactief coronatesten.

Zaterdagochtend was nog sprake van acht bevestigde besmettingen, op zondag waren dat er al twintig. Gisteren stond de teller dus op 28. Medewerkers en bewoners worden massaal getest in Wingene.

----------------------

De controles op de naleving van de coronamaatregelen gingen afgelopen weekend in heel het land onverbiddelijk verder. In het Meetjesland hebben verschillende politiezones een grens met Nederland, waar ook grootschalige controles plaatsvonden. Op de meeste plaatsen lijken de overtredingen best mee te vallen, en dat maakt de zones optimistisch. Woordvoerder bij de politie Lien Depoorter legt uit wat er niet mag: ***** Je hoorde Lien Depoorter over de maatregelen die volgen bij een niet-essentiƫle verplaatsing.

-----------------------

Niet alles wordt geannuleerd door de coronacrisis. In Knesselare werd beslist om de editie Banddate 2020 gewoon te laten doorgaan.

Banddate is een muzikaal concept waarbij muzikanten en zangers van verschillende bands met elkaar gemengd worden, om zo een verrassende tijdelijke gelegenheidsband te vormen. Eerst wordt maandenlang gerepeteerd, om dan eind augustus het podium op te kruipen. Banddate vindt pas plaats op zondag 30 augustus, maar vooraf moet wel veel gerepeteerd worden. Dit lossen ze nu op door online te repeteren. De organisatie wilde eerst de editie 2020 afblazen, maar gaat dat nu toch niet doen, dankzij de mogelijkheid om online te repeteren.

-----------------

In Sint-Jan bij Wingene is gisterennamiddag brand uitgebroken in een tuinhuis. De bewoner raakte licht verbrand en zocht zelf een huisarts op voor verzorging van de wonden. Rond 16.30 uur merkte de bewoner, die aan het klussen was, zelf rook op in zijn tuinhuis langs de Kortstraat in Wingene. De man probeerde zelf nog wat te blussen maar verwittigde uiteindelijk de brandweer van de zone Midwest. Die had het vuur snel onder controle maar kon niet verhinderen dat een deel van de inboedel schade opliep en het hele tuinhuis rookschade ondervond. De bewoner reageerde alert door in afwachting van de brandweer de deuren van het tuinhuis dicht te houden.

------------------------

De stad Eeklo start met de verkoop van groenafvalzakken en composteermateriaal op bestelling. De recyclageparken blijven tijdens de coronacrisis dicht. Geen maatregelen van de stad Eeklo zelf, maar iets waar de steden en gemeenten zich van de hogere overheid moeten aan houden. Je kan bij de stad onder andere groenafvalzakken, compostvaten, compostbakken en koorden om bundels aan te bieden bestellen. De bestellingen gebeuren via mail naar [email protected]

------------------

Alle inschrijvingen die reeds gebeurd waren voor de Buitenschoolse kinderopvang tijdens de paasvakantie in Aalter via Recreatex, worden geannuleerd omwille van de coronacrisis. De federale regering vraagt kinderen zoveel als mogelijk thuis te houden. Er wordt wel een samenwerking opgezet met de scholen. Waarnemend burgemeester in Aalter Patrick Hoste legt uit wie zijn kinderen naar opvang kan brengen: ****

Patrick Hoste over de kinderopvang die doorgaat in de scholen want de buitenschoolse kinderopvang is gesloten.

------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws