Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 3 april 2023

gepost 11 months ago, op maandag, 3 april 2023 door Crew

De Ronde van Vlaanderen is door Aalter gepasseerd. Duizenden mensen stonden langs het parcours om de renners aan te moedigen. In elk van de zes dorpen barstte een volksfeest los. In Knesselare werd een huldemoment gebracht voor de overleden renner Bjorg Lambrecht. In 2025 en 2027 komt de ronde terug voorbij Aalter.

—------------------------------

Leerlingen van het vierde jaar van het Emmaüsinstituut in Aalter hebben de nacht van zaterdag op zondag moeten doorbrengen in de bus, aan de grenscontrole in Dover. Heel het weekend was het lang aanschuiven aan de grenscontrole van de ferry’s in Dover. —------------------------------------------

Aalter krijgt dit jaar een tweede snellaadstation op de carpoolparking aan de E40. Het huidige snellaadstation op parking Aard, wordt ook uitgebreid met twee extra snellaadpunten.

—------------------------------------------

De ‘grote Delhaize’ in de Brugsesteenweg in Eeklo bleef op zaterdag 1 april gesloten door een vakbondsactie. Na het nieuws dat Delhaize haar eigen winkels aan zelfstandigen wil overlaten, was er al een vakbondsactie in de grote Delhaize van Eeklo. —---------------------------------------

Een pak vrijwilligers hebben deelgenomen aan de Lenteschoonmaak van de stad Eeklo. In vijf zones in de stad werd door een veertigtal vrijwilligers zwerfvuil opgeraapt. In totaal werd zo 560 kilogram afval van de straten gehaald.

—--------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws