Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 4 april 2023

gepost 1 year ago, op dinsdag, 4 april 2023 door Crew

Sint-Laureins, Assenede en Kaprijke starten met een proefproject voor taxicheques. Er is weinig openbaar vervoer in de drie gemeenten. Wie geen auto heeft, kan er zich dus maar moeilijk verplaatsen.Via gloednieuwe cheques kunnen inwoners er voor de helft van de prijs mee met de taxi.

—----------------------------------

De doortocht van de Ronde van Vlaanderen door Aalter is voorbij, maar Aalter krijgt dit jaar nog twee grote koersen. Op donderdag 15 juni is er de doortocht van de Baloise Belgium Tour. Op vrijdag 25 augustus is er de Benelux Tour.

—------------------------------------

De stad Eeklo wil lokale en duurzame voeding nog meer promoten. Daarom heeft het stadsbestuur de engagementsverklaring Lokaal Voedselbeleid van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) ondertekend.

—---------------------------------------

De Patersstraat in Eeklo wordt ook vandaag onderbroken voor verkeer. De Patersstraat is een van de smalste straatjes van de stad. Het wegdek moet er hersteld worden.

—-------------------------------------------

De gemeente Maldegem wil voluit inzetten op elektrisch rijden, en gaat een pak meer laadpalen plaatsen. Nu kan je in Maldegem al op een dertigtal plaatsen je elektrische wagen opladen.

—----------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws