Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 5 april 2023

gepost 11 months ago, op woensdag, 5 april 2023 door Crew

Ligt de sympathiekste politiezone van Vlaanderen in het Meetjesland? Het zou zomaar kunnen. Want zelfs voor een briefje van 50 euro zetten ze in Eeklo de de zoektocht in naar de rechtmatige eigenaar. Het leek nochtans op een aprilgrap, het bericht dat de politiemannen uitgerekend op die dag op hun Facebookpagina postten staat er na enkele dagen nog steeds op.

—------------------------------------

Het Heilig Hartbeeld aan het Hoefijzer in Aalter wordt grondig gereinigd en gerestaureerd. Het bronzen standbeeld en de sokkel in blauwe hardsteen zijn samen vijf meter hoog. Al jarenlang hebben ze een vaste plek aan de spoorwegtunnel en café De Verloren Hoek. —--------------------------------------------

Het startschot is gegeven voor twee jaar werken op het klaverblad van Zwijnaarde, de splitsing van de E40 en de E17 in Gent. Ook chauffeurs uit het Meetjesland moeten daar vaak voorbij, en zullen dus in de file staan.

—---------------------------------

De parochiekerk van Donk (Maldegem) staat vanaf nu officieel te koop. Nu er geen erediensten meer zijn, wil de kerkfabriek verkopen. De gemeente Maldegem toont geen interesse om zelf te kopen. De instelprijs is 290.000 euro, maar er kan hoger geboden worden. —--------------------------------------

Deze paasvakantie kan je weer perk- en balkonplanten bestellen in de serrewinkel van het College ten Doorn. Omdat de natuur nooit met vakantie gaat, is er ook in de paasvakantie bedrijvigheid in de serrewinkel van het College ten Doorn in Eeklo.

Info: www.serrewinkel.be.

—--------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws