Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 31 maart 2023

gepost 1 year ago, op donderdag, 30 maart 2023 door Crew

In de Kriekmoerstraat in Eeklo werd afgelopen week een wagen zwaar beschadigd. Een vandaal stak de vier banden van een wagen plat en bekraste de rechter kant van de wagen. Wie iets heeft gezien, kan steeds contact opnemen met de lokale politie.

—-------------------------------------

De dreven in het Drongengoedbos, op de grens van Ursel (Aalter) en Maldegem, krijgen binnenkort allemaal een naam. De dreven hebben een openbaar karakter, dus is een straatnaam handig om veiligheidsredenen. Wanneer er iets gebeurt, kunnen hulpdiensten zo sneller ter plaatse zijn.

—-------------------------------

Bezoekers van het Sint-Jansbos in Eeklo kunnen zich nu uitleven op het nieuwe Fladderpad. Het Sint-Jansbos ligt verscholen achter de Eeklose villawijk, ten noorden van de Molenstraat. Natuurpunt kon dit privébos in 2018 aankopen, met de steun van stad Eeklo. —------------------------------------

Xander Cogge (16) uit Lembeke (Kaprijke), leerling uit het vierde jaar Wetenschappen in het College ten Doorn in Eeklo, mag op 19 april naar de Junior Wiskunde Olympiade in Leuven. Uit meer dan 5.400 deelnemers stootten vier leerlingen van College ten Doorn door naar de tweede ronde.

—-------------------------------

Maldegem zet de twee wekelijkse markten heel de maand in de kijker, voor de ‘Maand van de markt’. In Maldegem kan je elke maandagvoormiddag naar de markt. In Adegem is er op zaterdagvoormiddag een biomarkt.

—-----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws