Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 27 juni 2022

gepost 1 year ago, op maandag, 27 juni 2022 door Crew

Enkel het Drongengoed in Ursel (Aalter) en de Godsbergkouter in Geraardsbergen zijn nog in de running om de nieuwe legerkazerne van Oost-Vlaanderen binnen te halen. In Aalter groeit ondertussen het protest dat Groen aanvoert, met nu al 2.000 handtekeningen op de petitie. Ook al heeft Aalter de beste kaarten.

—-------------------------------

De Ronde van Vlaanderen zal in 2023, 2025 en 2027 dwars door Aalter rijden. De gemeente heeft een contract ondertekend met Flanders Classics, waardoor Aalter ‘Dorp van de Ronde’ mag worden in de jaren dat ‘Vlaanderens Mooiste’ in Brugge start. Aalter had ooit een Ronde-winnaar in 1914.

—--------------------------

Folklore zaterdagmiddag aan het stadhuis van Eeklo. Toneelvereniging Excelsior vierde er haar 75ste verjaardag, en zorgde voor een nieuw kostuum voor Lotje. Kunstenares Hilde Barbier zorgde deze keer voor het ontwerp, en maakte naast een mooi kostuum ook een kroontje voor Lotje.

—-------------------------------------------------

Van maandag 27 juni tot ongeveer 4 juli wordt er gewerkt in de Heilig Grafstraat in Eeklo. Er wordt gewerkt in het fietspad en het voetpad van de straat. Ter hoogte van de werfzone komen er tijdelijk verkeerslichten, om het verkeer beurtelings langs de werfzone te laten passeren.

—-----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws