Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 23 juni 2022

gepost 2 years ago, op woensdag, 22 juni 2022 door Crew

Het voorbije plantseizoen werd in het Drongengoedbos in Ursel (Aalter) en Maldegem dertien hectare bos aangeplant, goed voor zowat 26 voetbalvelden. Soms om gekapte bomen te vervangen, maar ook als uitbreiding of verjonging van het bos.

—---------------------------

De kinderen van 6A van school Wolkenzicht in Knesselare hebben cupcakes verkocht ten voordele van de Oekraïense vluchtelingen. De schoolkinderen konden 456 cupcakes bakken, en dat bracht 760 euro op. Pieter De Crem (CD&V) loofde de solidariteit van de kinderen, en verdubbelde vanuit de gemeente daarom het bedrag.

—--------------------------------

Rotaryclub Aalter pikt haar concerttraditie weer op, en organiseert op 7 oktober een concert met Gabriel Rios. De opbrengst van het concert gaat deze keer naar de vzw Aalternatief, die op de site van de oude Academie in de Stationsstraat in Aalter een woonproject wil realiseren voor jongvolwassenen met een beperking.

—------------------------------------

Eeklo plaatst steeds meer camera’s in het straatbeeld, in de strijd tegen criminaliteit. Er hangen er al op veel plaatsen, en daar komt nu ook de stationsbuurt bij. Open Vld wil nog meer camera’s. Andere partijen vragen waakzaam te zijn met de privacy van de Eeklonaar.

—----------------------------

De aanleg van een fietssnelweg in Kaprijke is tijdelijk stilgelegd, na een klacht van landbouwers. Landbouwers menen nu dat de toegang tot hun boerderij en gronden in het gedrang komt. Het nieuwe stuk van 2,5 kilometer komt tussen de Wauterstraat in Kaprijke en de dorpskern van Bassevelde.

—-------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws