Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 25 september 2023

gepost 2 months ago, op maandag, 25 september 2023 door Crew

Een 18 jarig meisje uit Aalter zal vandaag niet naar school gaan in Gent, omdat ze van een zware hersenschudding herstelt en hartritmestoornissen en angstaanvallen heeft. Hardhandig en zonder aanleiding werd ze vorige week aangepakt door een jeugdbende, die de omgeving van het Zuid en De Krook in Gent terroriseert.

—----------------------------------------------------------------------------------

Nadat de Raad voor Vergunningsbetwistingen de vergunning voor de megaverkaveling aan Oostmolen in Aalter eerder schrapte, levert de gemeente Aalter nu toch weer een nieuwe verkavelingsvergunning af.Er wordt door het buurtcomité Red Oostmolen al langer gestreden tegen de 319 nieuwe woningen die er zouden komen.

—-------------------------------------------------------------

Twee van de vier woningen aan het begin van de Westeindestraat in Maldegem zijn gesloopt. De gemeente Maldegem kocht in 2021 de huizen. Dit project komt er om meer ruimte te voorzien voor de wandelaar, fietser en het wegverkeer.

—----------------------------------------

De plannen van projectontwikkelaar Bostoen om in de buurt van de Textielstraat in Eeklo een nieuwe verkaveling met 39 huizen te bouwen, worden niet warm onthaald. Er loopt een petitie in de buurt.

—--------------------------------------------

Het dorp Ursel (Aalter) pakt uit met Ursel Bewandeld, een inclusieve erfgoedwandeling van 3,5 kilometer door het dorp. Op twaalf locaties in Ursel werden informatieborden geplaatst die de rijke geschiedenis van Ursel tot leven brengen.

—--------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws