Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 26 september 2023

gepost 9 months ago, op dinsdag, 26 september 2023 door Crew

Aalter geeft twee oude elektriciteitshuisjes in het centrum een tweede leven, en zet zo 100 jaar elektriciteit in beeld. Het gaat om de oude stenen elektriciteitshuisjes in de Stationsstraat aan restaurant Calla’s en in de Lostraat recht tegenover architecten Arks.

—-----------------------------------------

Eeklo en de rest van het Meetjesland tellen af naar de Kaaifeesten. Na zes jaren in de regen ziet het er dit jaar goed uit voor de grootste rommelmarkt van Vlaanderen. Zondag worden dan ook 30.000 bezoekers verwacht.

—--------------------------------------

De Balgerhoekebrug, over het Afleidingskanaal van de Leie tussen Maldegem en Eeklo, is aan renovatie toe. Vanaf 1 oktober tot het einde van het jaar voert De Vlaamse Waterweg herstellingswerken uit.

—------------------------------------------

Tijdens de tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid, van 1 tot 10 oktober, zetten enkele Meetjeslandse gemeenten het belang van geestelijke gezondheid en veerkracht in de kijker. Op verschillende plekken zullen er spreuken op de ramen worden geschreven. Ontdek ze allemaal via een uitgestippelde wandeling.

—-----------------------------------------

In de septembereditie van het Eikenblad,steekt het bonnenboekje ‘Ondernemend Eeklo Trakteert’. In het bonnenboekje staan kortingen die de deelnemende Eeklose handelaars en marktkramers aanbieden in oktober en november.

—------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws