Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 25 oktober 2021

gepost 8 months ago, op maandag, 25 oktober 2021 door Crew

Verschillende horecazaken in het Meetjesland kiezen er door de stijgende coronacijfers bewust voor om de bediening weer met mondmasker te laten gebeuren. Ook de ceremoniemeester in het gemeentehuis van Aalter zet het masker weer op. “De cijfers stijgen, dus we nemen zelf onze verantwoordelijkheid klinkt het bij de initiatiefnemers.

------------------------

Het coronajaar 2020 was in Aalter het jaar dat een pak huwelijken uitgesteld werden. Het aantal zakte van 121 naar amper 80. Maar nu iedereen gevaccineerd is en de coronamaatregelen bijna volledig verdwenen zijn, wagen er opnieuw meer koppeltjes de stap en is er een kleine kentering in de cijfers ingezet. Tot nu toe werden in 2021 al 81 huwelijken voltrokken. En er staan er nog 16 op de planning.

----------------------------------

De Biënnale van de Hedendaagse Kunst heeft opnieuw een pak bezoekers gelokt naar Aalter. Twintig bekende kunstenaars werden gevraagd om van een keramieken kers een kunstwerk te maken. Die werden dan door het veilinghuis Carlo Bonte geveild. “De verkoop was een succes en bracht een mooie 26.800 euro op voor het goede doel.

----------------------

De inwoners van Assenede, Eeklo, Evergem en Sint-Laureins geraken na zes maanden vertrouwd met de selectieve inzameling van groente-, fruit- en tuinafval (gft). In de eerste zes maanden werd in die gemeenten duizend 800 ton of ruim 22 kilo GFT per inwoner opgehaald. Al 1 op de 3 gezinnen stapt mee in het verhaal. De inzameling van gft heeft ook een daling van het restafvalcijfer als gevolg.

------------------------------------

Vanaf half november krijgen de Brugse 65-plussers hun derde ‘boosterprik’ in het nieuwe vaccinatiecentrum in het B-Park. Brugge is wel al koortsachtig op zoek naar vrijwilligers om het centrum te bemannen. Sinds 9 oktober worden in het nieuwe vaccinatiecentrum in B-Park de extra prikken van het coronavaccin toegediend aan de 85-plussers.

-------------------------------

De gemeente Aalter wil wat kleur brengen in de donkere periode rond Allerheiligen, en zet meer dan 500 chrysanten in het straatbeeld. In de week voor Allerheiligen komen er 266 witte en 279 rode chrysanten. Aalter investeert ook verder in de begraafplaatsen met meer rust en meer groen. ----------------------------

Vrijwilligers van de werkgroep B-67 hebben zaterdag de handen uit de mouwen gestoken om het oude oorlogsvliegveld van Ursel (Aalter) en het herdenkingsmonument daar te onderhouden. In een dreef schuin over de toegang naar Vliegveld Ursel staat al bijna tien jaar een herdenkingsmonument op de ‘Vervlogen Verleden Site’.

-----------------------------------------

Artiest Koen Dewulf uit Eeklo zet zijn ‘skoenmakerij’ in de Molenstraat in Eeklo voor onbepaalde tijd stop. Hij startte de zaak op in volle coronaperiode, maar heeft nu tijd te kort. “De schoenmakerij gaat nu voor onbepaalde tijd weer dicht”, zegt Koen Dewulf. De optredens zijn veel heftiger opgestart dan ooit gedacht en gedroomd. Er is in zijn agenda simpelweg geen ruimte meer om schoenen te repareren,

-----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws