Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 22 oktober 2021

gepost 2 years ago, op vrijdag, 22 oktober 2021 door Crew

Een verwoestende brand heeft donderdagnacht voor een enorme ravage gezorgd in een grote loods achter een voormalige drukkerij in Assebroek. Bewoners van vijf huizen in de onmiddellijke omgeving moesten geëvacueerd worden. Het vuur ontstond omstreeks 3 uur. De politie sloot de straten in de onmiddellijke omgeving af om alle risico’s te vermijden.

---------------------------------

Vandaag is er in Maldegem de herdenking van de ‘Slag van Burkel’ door het eerste Regiment van de Gidsen, en de herdenking van de bevrijding van Maldegem door het tweede Regiment van de Gidsen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Er wordt hulde gebracht aan het monument in de Gidsenlaan en ook aan het aan het monument van Burkel in de Francis de Meeuslaan in Maldegem.

-------------------------

Twee projecten leveren samen 22 nieuwe woningen op tussen de Hooiestraat en de Urselseweg in Knesselare (Aalter). Aan de gronden aan de Hooiestraat zijn de bouwwerken van de 15 woningen al volop bezig. De nieuwe straat zal de Karabiniersstraat heten. In de Urselseweg komt nog eens een verkaveling met acht woningen, die op de nieuwe verkaveling zal aansluiten. Daar komen vier open en vier halfopen woningen.

----------------------------

Het Meetjesland heeft er een streekbier bij, met roots in Maldegem. Burning Skøll van brouwerij Skøllmann is niet zomaar een blond bier of een tripel, maar een ‘spicy saison’ van 7 procent alcohol. Volgende maand wordt ook al een tweede bier gelanceerd.

-------------------------------

Veel steden en gemeenten vieren op deze 22 oktober de ‘Dag van de jeugdbeweging. De jeugdbewegingen worden in hun harde werk waar nodig ondersteund door de jeugddienst van de gemeente, en ontvangen ook jaarlijks een financieel duwtje in de rug.

-------------------------

Door de openluchtbeurs RijBatterij op het middenplein van ‘t Zand in Brugge, wijken enkele marktkramen uit. Met dit event willen Brugse concessiehouders van de bekendste automerken op ’t Zand het elektrisch autorijden promoten bij het Brugse publiek. Alle kramen die op het middenplein van ’t Zand staan verhuizen naar de Boeveriestraat. Alle andere marktkramen blijven staan zoals gewoonlijk.

------------------------

De leerlingen van het College ten Doorn in Eeklo kunnen zich voortaan in een pak boeken verdiepen in een nieuwe schoolbibliotheek. Een oude leraarskamer werd omgebouwd tot een bibliotheek met leesruimte. Om het lezen nog meer aan te moedigen, werden op de hele school ook boekenruilkastjes opgehangen. -----------------------------

De Gezinsbond Aalter organiseert op zondag 24 oktober een familievoorstelling, om zo de honderdste verjaardag van de nationale Gezinsbond te vieren. Zondag is er het familietheater Feestneus, een grappige en spannende theatervoorstelling voor de hele familie, van theatergezelschap Kip Van Troje. Inschrijven kan via aalter.gezinsbond.be.

------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws