Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 23 januari 2023

gepost 1 year ago, op zondag, 22 januari 2023 door Crew

Bakker Tom Arickx (49) uit Aalter heeft een Gouden Croissant gewonnen. Noem het gerust een Michelinster voor bakkers. Tijdens de wedstrijd van ‘Les ambassadeurs du pain’ in de stad Namen gingen een paar honderd bakkers uit België de strijd aan. Slechts dertien Belgische bakkers wonnen een Gouden Croissant.

—------------------------------

Jurgen Van der Hoogerstraete uit Knesselare is de winnaar van de eindejaarsactie ‘Win uw Wagen’ in Aalter. De eindejaarsactie werd opnieuw georganiseerd door de handelaars uit Groot-Aalter, door KV Eendracht Aalter en door het team van Peetjes Droom van Peter De Poorter. Wie in december in Aalter ging winkelen, maakte kans op 35.000 euro aan prijzen.

—--------------------------

Het opvangcentrum voor asielzoekers in Eeklo organiseert op woensdag 25 januari een nieuwjaarsreceptie in wereldstijl. Bewoners en personeel kijken er naar uit om samen met iedereen een glas alcoholvrije bubbels te heffen zeggen de centrumleiders. Graag vooraf inschrijven op [email protected]

—------------------------------

Voor het eerst sinds 2012 is er weer een IRONMAN in België. Op zondag 17 september passeert die voor een stukje in Maldegem. Het fietsparcours loopt namelijk voor een klein deel over het grondgebied Maldegem.

—----------------------------------

Projectontwikkelaars mogen koten in Gent opnieuw afzonderlijk verkopen. De Stad legde die praktijk in 2020 aan banden, maar wordt nu teruggefloten door de Raad van State. De gevolgen zijn nu dat er duurdere studentenkamers én een slechter beheer is erkent schepen Filip Watteeuw (Groen).

—----------------------------------------

De gemeente Lede verkoopt het pand in de Kasteeldreef 50 waar tot voor kort de sociale dienst van het OCMW te vinden was. Op basis van een schatting werd de minimale verkoopprijs op 270.000 euro gezet. De koper moet op die plek sociale woningen voorzien.

—------------------------------

In de Gentse ijspiste Kristallijn is vrijdagavond slag geleverd tussen Gentenaars en Canadezen. De Ghent Dragons, een jonge ijshockeyclub, kreeg The Voyagers over de vloer. “Het werd een spannende wedstrijd”, klinkt het. Wat voetbal voor de Belg is, is ijshockey voor de Canadees. De sport leeft er enorm.

—-----------------------------------

In een afgeladen volle Gemeentelijke Feestzaal in Wetteren kroonden Gunther Avez en Yanna Verhaeghen zich als Prins en Prinses Carnaval 2023 in Wetteren. Gunther kon rekenen op 459 stemmen en Yanna kreeg de goedkeuring van 377 stemmers. Op 12 februari is er de Carnavalstoet in Wetteren.

—-----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws