Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 24 januari 2023

gepost 10 months ago, op maandag, 23 januari 2023 door Crew

Sint-Laureins zal niet zoals de buren Kaprijke en Eeklo met een burgerpanel werken, om een mogelijke fusie voor te bereiden. CD&V vraagt aan de gemeente Sint-Laureins om de burgers te bevragen wat zij over een mogelijke fusie denken. Sint-Laureins liet eerder al weten dat een fusie met Eeklo voor hen niet meer wenselijk is. Enkel Kaprijke en Assenede zijn momenteel in de running.

—-------------------------------------

Vandalen hebben de ijsjesautomaat van Hof ter Motte in Aalter vernield. De automaat is tijdelijk buiten werking. Hof ter Motte is een zorgboerderij in Poesele en ze hadden ook een automaat staan in Aalter. Wie iets verdachts gezien heeft, kan contact opnemen met de lokale politie.

—--------------------------------------

Eeklo gaat de stedelijke begraafplaats vergroenen en herinrichten. De stad krijgt 65.000 euro subsidie vanuit Platteland Plus. De stedelijke begraafplaats tussen de Molenstraat en Raverschootstraat is momenteel de ontbrekende schakel in de groene fiets- en wandelas tussen het westelijk buitengebied van Eeklo en de stadskern”, zegt schepen Filip Smet (CD&V).

—---------------------------------

De kinderen van de Taborschool in Aalter-Brug hebben afgelopen weekend gewandeld, en zo de jongerenwerking van de MS Liga gesteund. Tony Beuselinck werd afgelopen zaterdag veertig jaar, heeft MS, en organiseerde op zijn verjaardag een wandelbenefiet voor de jongerenwerking van de MS Liga.

—----------------------------------

Ongevalgevoelige plaatsen moeten sneller worden aangepakt. Onlangs is het zogenaamde MIA Quick Scan gelanceerd, waarbij een team van experten samen met lokale besturen en eventueel actiegroepen kijken naar de verkeerssituatie, en hoe die snel veiliger kan worden. —---------------------------

In de Blauwstraat in Wondelgem werd vorige week een drugslab opgerold. Eén verdachte, een man van 43, werd hierbij aangehouden. Hij bleek de woning gekraakt te hebben. Bij de huiszoeking trof de politie zo’n vijf kilogram speed aan. De raadkamer besliste om zijn verlenging met één maand te verlengen.

—----------------------------

Een 10-jarige jongen raakte maandagavond gewond bij een aanrijding met een wagen op de Massemsesteenweg in Wetteren . Volgens de eerste vaststellingen werd hij gegrepen door een wagen die in de richting van het kruispunt met de Acaciastraat in Wetteren reed.

—-----------------------------

De website en andere online applicaties van het Scheppersinstituut aan de Cooppallaan in Wetteren zijn weer operationeel en online na een cyberaanval. De school werd vorige week slachtoffer van een aanval. “Maar losgeld of schadevergoedingen werden niet betaald”, benadrukt Bart Bruggeman van de school.

—-------------------------

Dat het de voorbije weken véél geregend heeft, is niet enkel een aanvoelen. Er is wel degelijk heel veel water uit de lucht gevallen. Zo veel zelfs, dat de Blaarmeersenvijver buiten zijn oevers is getreden, en dat gebeurt maar zelden.

—-------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws