Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 21 juni 2021

gepost 3 years ago, op zondag, 20 juni 2021 door Crew

Aalter laat de organisatie van kermissen terug toe, en start begin juli met de eerste kermis. We belden met schepen Dirk De Smul en vroegen waar de eerste kermis zal draaien: ****** Het bestuur van Aalter wou eerst wachten tot het najaar en pas in september terug kermissen organiseren, maar nu wordt dat toch vervroegd. ********

De zomerkermis in Knesselare loopt van 3 juli tot en met 6 juli. De julikermis in Aalter-Brug volgt een week later.

------------------

De oude Villa Steyaert in de Moeie in Eeklo is verbouwd tot verschillende assistentiewoningen en heet voortaan Villa Moeie. Eeklo heeft dan ook nood aan huisvesting voor ouderen. Vandaag wonen er 5.000 Eeklonaars ouder dan 65 jaar in de stad. Tegen 2030 zullen dat er al 6.000 zijn. Aangepast wonen voor ouderen wordt dan ook steeds belangrijker voor de stad Eeklo.

------------

In de Sint - Godelievestraat 47 in Aalter is een nieuwe delicatessenzaak geopend en die heet Barthogusto. Je kan er terecht voor lekkere streekspecialiteiten zegt Luc Verstraete: **** Je hoorde een fiere Luc Verstaete over een aanbod die te verkrijgen is bij delicatessenzaak Barthogusto in de Sint-Godelievestraat in Aalter.

-------------------

Vanaf 2024 zal u niet langer verplicht moeten gaan stemmen bij lokale en provinciale verkiezingen. De Vlaamse meerderheid schaft de opkomstplicht af. We belden met gemeenteraadslid in Aalter Paul Beheyt, hoe de partij het Vlaams Belang tegenover de afschaffing van de opkomstplicht staat: ****

---------------

Aalter krijgt voor het tweede jaar op rij geen avondmarkt. Er komt wel een braderie, en bij de middenstand zijn 2.000 euro aan Aalterbonnen te winnen. Markten kunnen door corona nog altijd enkel wanneer er een gesloten parcours is, met een aparte ingang en uitgang. Maar het is moeilijk om het hele winkelcentrum zo in te richten.

Op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 juni kan je bij de middenstand van Aalter wel naar de braderie.

--------------------------

Er is een nieuwe zaak geopend in Aalter waar je terecht kan voor verschillende streekspecialiteiten. De zaak Barthogusto vind je in de Sint-Godelievestraat 47 in Aalter. Je hoort Luc Verstraete over hoe het allemaal begon. **** en wat je voor lekker allemaal bij Barthogusto kan kopen legt Luc je uit: **** Barthogusto is open van dinsdag tot zaterdag en vind je langs de Sint-Godelievestraat in Aalter.

-----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws