Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 22 juni 2021

gepost 1 year ago, op dinsdag, 22 juni 2021 door Crew

De ‘superflitser’ aan de werken langs de Expresweg in Brugge heeft in de eerste week meer dan 6000 te snelle voertuigen zien passeren. Twee bestuurders reden er in de zone 50 zelfs 128 kilometer per uur. De politie installeerde eind mei de superflitser om de werkmannen op de werfzone te beschermen tegen het verkeer. En dat blijkt nodig te zijn.

---------------------

De Vzw Ihsan dat is de moslimgemeenschap uit Tielt die hebben een onderkomen gevonden in de Kasteelstraat in Tielts. Wat de plannen zullen zijn in dat gebouw horen we van de voorzitter van vzw Ihsan Aziz Mich Mich: **** Op die plek komt geen Moskee, maar de VZW is wel op zoek naar een plek om in Tielt, een Moskee te bouwen******** aldus voorzitter Aziz Mich Mich van vzw Ishan over de plannen tot het bouwen van een moskee in Tielt.

---------------

De zomervakantie staat voor de deur. In Aalter krijgen kinderen uit twaalf straten een speelstraat. Een speelstraat is een straat die tijdens bepaalde uren wordt afgesloten voor doorgaand verkeer, zodat jongens en meisjes er zonder zorgen kunnen spelen.

Alle info over de speelstraten en de regels op www.aalter.be/speelstraten.

--------------------------------

Erwin Van Kerschaver (65) uit Maldegem is geslaagd in zijn stunt en heeft na vijftien dagen en 2.122 kilometer fietsen zijn bestemming in Spanje bereikt. Erwin Van Kerschaver heeft een zeldzame ruggenmergziekte waardoor stappen steeds moeilijker, gaat. De Maldegemnaar wou toch bewijzen dat mensen met een beperking ook nog veel aan kunnen. Hij reed met de fiets van Maldegem naar zijn buitenverblijf in Spanje.

-------------------

De Rode Duivels hebben hun derde groepswedstrijd gewonnen met 0-2 tegen Finland. Daarmee worden ze winnaar van groep van B. De match begon gisteren om 21 uur. Het uur van aanvang voor de wedstrijd speelt een belangrijke rol voor de frituuruitbaters:***** aldus Mieke van de Friethoek in Schuiferskapelle. Het is momenteel ook moeilijk geworden om mensen te overtuigen om hun mondmasker in de zaak te dragen: *****

-----------------

Ter gelegenheid van de twintigste editie van de ‘Biënnale van de Hedendaagse Kunst’ werden twintig bekende kunstenaars uitgenodigd om van een keramieken kers een kunstwerk te maken. De kunstkersen kan je bekijken op twintig locaties in Aalter en omgeving. Alle kersen zullen ook te zien zijn op de Biënnale, en worden in oktober internationaal geveild. De volledige opbrengst gaat naar goede doelen zoals De Toevlucht in Aalter.

------------------------

De afvalophaling in Eeklo verloopt sinds kort anders. De nieuwe gft-containers worden tegenwoordig wekelijks afwisselend opgehaald met de afvalzak. Dat systeem loopt volgens het stadsbestuur goed. Maar tijdens de warme zomermaanden wordt de afvalzak opnieuw wekelijks opgehaald.

------------------

Tot en met vrijdag 9 juli werkt een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer aan de onderkant van de brug op de N9/Prins Boudewijnlaan over het Schipdonkkanaal in Maldegem. Tijdens deze werken kan er lichte hinder zijn voor de fietsers onder de brug.

---------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws