Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 18 juni 2021

gepost 3 years ago, op donderdag, 17 juni 2021 door Crew

Er komen nog dit jaar twee nieuwe trajectcontroles op de Ruiseleedsesteenweg tussen Tielt en Aalter. Het gaat om twee van de twintig nieuwe trajectcontroles die Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) dit jaar wil uitrollen op de Vlaamse gewestwegen. Enerzijds komen er camera’s tussen Tielt en Ruiselede, anderzijds komen er ook camera’s tussen Ruiselede en Aalter. De locaties van de nieuwe trajectcontroles werden bepaald op basis van recente ongevallendata en gereden snelheid.

-------------------------

De spoorwegtunnel aan de Drogenbroodstraat en Stationsstraat in Aalter was gisteren een tijdlang deels afgesloten. Opnieuw had zich een vrachtwagen vastgereden. Het ongeval gebeurde iets na de middag. De vrachtwagenchauffeur kwam uit de richting van de Drogenbroodstraat en wilde onder de sporen zo het centrum van Aalter bereiken. Maar de vrachtwagen bleek te hoog, waardoor hij bleef steken met het dak tegen het bovenste deel van de tunnel.

--------------------

De Singel en Buiten Boeverievest in Brugge krijgen vanaf begin 2022 een heraanleg. De riolering is dringend aan vervanging toe en ook het wegdek wordt aangepakt. De Singel bevindt zich op de grens van de Brugse binnenstad en in de bufferzone van Unesco-erfgoed. Kasseien waren het enige mogelijk materiaal na overleg met onroerend erfgoed. De totale kostprijs van de heraanleg in Brugge bedraagt 904.000 euro.

----------------------

Tijdens de zomer is er terug Speelpleinwerking en Aalter Een groep enthousiaste animatoren organiseert dan allerlei activiteiten voor kinderen. Word je dit jaar 16 jaar of ben je ouder en wil je graag met kinderen bezig zijn , schrijf je dan in als animator. Aanmelden voor de zomervakantie kan via www.aalter.be/animator. Als animator ontvang je een vrijwilligersvergoeding.

-----------------

9% van de Eeklose bevolking ervaart een onveiligheidsgevoel in zijn gemeente. Dat is één van de conclusies van de nieuwe steden- en gemeentemonitor die Vlaanderen lanceerde. Eeklo is daarmee, na Zelzate (15%), de slechtste scorende gemeente van het Meetjesland en doet zelfs slechter dan provinciehoofdstad Gent (8%).

-----------------

In Oost-Vlaanderen werd het provinciaal droogteactieplan goedgekeurd. Het plan zou ervoor moeten zorgen dat de provincie beter klaar is voor de klimaatopwarming. In het actieplan staan 4 pijlers omschreven. Daarnaast worden burgers aangezet om hun tuin te ontharden, minder water te verspillen en meer te vergroenen.

--------------------

Aalter heeft een kleinere bebouwingsgraad dan de gemiddelde Vlaamse gemeente. En opvallend: ook maar half zoveel appartementen dan de doorsnee gemeente. Burgemeester Pieter De Crem zegt in HLN dat het idee dat dat er in Aalter geen open ruimte meer is, en alles volgebouwd wordt, dus niet klopt.

-------------------

12.000 jongeren uit het Meetjesland krijgen een postkaart in de brievenbus, die hen moet aanzetten zich te laten vaccineren. Het meest recente onderzoek toont aan dat 66 procent van de leeftijdsgroep tussen de 18 en 25 jaar zich wil laten vaccineren. Het Meetjesland wil naar minstens 80 procent gaan, en zet daarom een campagne op naar de jeugd. De jongeren krijgen een postkaart in de bus. “Op die kaart kunnen ze een motiverende boodschap schrijven en deze opsturen naar een vriend of vriendin”,

--------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws