Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 20 juli 2020

gepost 4 months ago, op zondag, 19 juli 2020 door Crew

Na twee weken met een heel groot aantal faillissementen lijkt de rust teruggekeerd in de Oost-Vlaamse Rechtbank van Koophandel. Vorige week dienden slechts 6 bedrijven de boeken te sluiten. Ze komen uit uiteenlopende sectoren gaande van de bouwsector tot horeca, voeding en sieraden.

---------------

Eeklo zet het oude politiekantoor, het Witte Huis in de Tieltsesteenweg, na het zomerverlof te koop. Het dossier werd overgemaakt aan de Afdeling Vastgoedtransacties van de Vlaamse overheid voor de voorbereiding en organisatie van de openbare verkoop.

---------------------

Op donderdag 1 oktober 2020 finisht de derde rit van de BinckBank Tour in Aalter. En er is meer: er zal ook een BinckBank Tour-rit vertrekken in Aalter in 2021.

De organisatie van de BinckBank Tour houdt zich uiteraard aan de coronamaatregelen die de UCI en de overheden van Nederland en België treffen. Meer over die genomen maatregelen hoor je van Schepen in Aalter Dirk De Smul: ***** u3

Mocht de BinckBank tour door Corona toch niet kunnen doorgaan dan kost dit de gemeente Aalter niets. ***** Je hoorde Schepen in Aalter Dirk De Smul over de BinckBank tour die mits alle toelatingen wordt gereden op 1 oktober met dus al finish Aalter.

----------------

Vlaams Belang in Aalter vroeg zich af waarom het seniorenfeest op 6 oktober geannuleerd is en waarom de BinckBank Tour op 1 oktober wel kan doorgaan.

We stelden de vraag aan Schepen in Aalter: Dirk De Smul: **** u2

Aldus Dirk De Smul over de BinkBank Tour die zal gereden worden op 1 oktober met als finish Aalter.

--------------

Door de onzekerheid rond het coronavirus schrapt de Brugse Carnavalraad de geplande prinsenverkiezing in oktober. Er zal dus voor het eerst in de geschiedenis van het Brugse carnaval geen nieuwe prins worden verkozen. Prins Bryan ‘Bolle’ blijft dus nog een jaartje langer de scepter zwaaien. De Brugse Carnavalraad heeft nog geen beslissing genomen over de stoet in februari 2021.

--------------

Eeklo zal in september een boekje vol kortingsbonnen uitbrengen. Een manier voor de ondernemers om hun zaak gratis in de kijker te zetten. Vorige keer namen meer dan 50 handelaars en marktkramers deel aan deze actie, en minstens evenveel handelaars vroegen aan de stad om dit jaarlijks te herhalen.

---------------

De gemeente Maldegem is op zoek naar kandidaten voor de adviesraad. Heb je wijze en vernieuwende ideeën op vlak van cultuur, jeugd, economie, welzijn of sport? Stel je dan kandidaat om lid te worden van de één van de acht Maldegemse adviesraden. Stel je kandidaat via www.maldegem.be/adviesraden en dit vóór 31 juli 2020.

--------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws