Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 17 juni 2020

gepost 11 months ago, op vrijdag, 17 juli 2020 door Crew

20 procent van de Oost-Vlaamse kmo’s moet knokken om te overleven. Ondanks alle steunmaatregelen vreest Unizo voor de economische gevolgen op lange termijn.

De veiligheidsraad heeft beslist dat er geen verdere versoepelingen komen en dat is slecht nieuws voor heel wat kleine en middelgrote ondernemingen. Twintig procent van de Oost-Vlaamse bedrijven, die voor de crisis wel gezond waren, hebben op korte termijn niet voldoende reserve om te overleven.

-------------------

Het Vlaams Belang Aalter heeft op de gemeenteraad een bijkomend punt op de agenda laten zetten en een stemming gevraagd. Het gaat om de gekende problematiek van de openstelling van de Oude Gentweg te Bellem. Door de werken aan de E40 werd deze weg afgesloten. N-VA Aalter die vroeg de openstelling van de Oude Gentweg al eerder aan en stemde nu tegen hun eigen standpunt. Er lopen eerst nog studiewerken om de Oude Gentweg in Bellem open te stellen klinkt het nu.

-----------------------------

Aalter heeft vorig jaar met 56.506 overnachtingen het beste cijfer van het Meetjesland gescoord. Met het nieuwe project Visit Aalter wil de gemeente die gasten nu ook in de gemeente houden. Vooral de centrale ligging tussen Gent en Brugge is een troef waarom er veel overnacht wordt in Aalter.

-----------------------

Na Deinze en Eeklo verplicht nu ook Lievegem het dragen van een mondmasker op markten en kermissen. Ook in openbare gebouwen in Lievegem is het nu verplicht.

Op de vrijdagmarkt in Lovendegem is de regel nog uitzonderlijk niet verplicht, omdat nog niet iedereen op de hoogte kan zijn.

------------------

Labeldrukkerij Verstraete IML uit Maldegem blijft groeien, en gaat naast de 600 huidige personeelsleden nog op zoek naar 45 nieuwe vaste collega’s. Verstraete IML zoekt verschillende profielen: van drukkers, over technisch operatoren, tot productiemedewerkers.

-----------------------------

Vier elektriciteitskasten in het centrum van Eeklo zijn opgesmukt. Met ‘Pimp the Box’ wil de stad het saaie grijs weg uit het straatbeeld.

De Eeklose kunstenaars Saar De Buysere, Martha Verschaffel, Barbara Verstraete en Lukas Verstraete hebben uniek de kastjes artistiek versierd.

-----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws