Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 19 juli 2021

gepost 11 months ago, op maandag, 19 juli 2021 door Crew

De vier vaccinatiecentra in het Meetjesland zitten bijna aan 200.000 gezette vaccins. De vaccinatiecampagne loopt ondertussen verder. In alle Meetjeslandse gemeenten is vandaag tussen de 57 en 67 procent van de volwassen bevolking volledig gevaccineerd.

----------------------

Zowat heel Eeklo leek het afgelopen weekend hulpgoederen te brengen naar Charlotte Bohyn net naast de fabriek Ontex in de Korte Moeie. Charlotte is nog maar drie weken geleden van Gent naar Eeklo verhuisd, en krijgt al half Eeklo over de vloer. Op sociale media lanceerde ze een oproep naar hulpgoederen voor de slachtoffers van de overstromingen. Mensen brachten vooral speelgoed en kinderkleding.

-------------------

Het dorpje Kleit, bij Maldegem in Oost-Vlaanderen, leeft nog meer dan elders mee met de slachtoffers van de overstromingen in Limburg en de Ardennen. In 2005 en 2006 stonden de inwoners daar ook tot de knieën in het water. “Die beelden roepen nare herinneringen op in Kleit.

---------------

Het pop-uprestaurant Moules-Frites op het evenementenplatform op het strand van Zeebrugge is al helemaal volgeboekt. Er is deze zomer geen tafeltje voor mosselen bij Sergio Herman meer vrij. Wie geluk heeft, kan eventueel wel nog een tafel bemachtigen op het buitenterras. Die zijn immers niet te reserveren door de onzekerheid van het weer.

------------------

De brandweer van de Hulpverleningszone Meetjesland is met een ploeg naar Luik vertrokken, om daar te helpen bij de watersnood. Ze kregen de vraag om een pompwagen met bemanning als versterking naar de hulpverleningszone Luik 5 te sturen. Brandweerlieden uit alle posten van de zone Meetjesland werken hieraan mee.

-----------------------------

AZ Alma stond tijdens de corona crisis in de frontlinie. Nu het einde van de pandemie (hopelijk) in zicht komt, verlegt het streekziekenhuis de focus naar revalidatie. “Een gespecialiseerd team stelde een bijzonder programma samen. De herstelperiode van corona is zeer onvoorspelbaar en is afhankelijk van vele factoren.

---------------

Een eerste algemene blik op de financiële cijfers van de gemeente Maldegem toont ons dat een overschot kon geboekt worden van 6,5 miljoen euro, het resultaat van 35,5 miljoen euro inkomsten tegenover 29 miljoen euro uitgaven. Ondanks corona betekent dit dus dat de gemeente Maldegem toch een zeer gunstig rapport kan voorleggen van het werkingsjaar 2020.

------------------

Nu de Eeklobon in Eeklo goed ingeburgerd geraakt, verdwijnt de voorganger Wiekiebon. Oude bonnen kunnen nog tot 31 december gebruikt worden. De Wiekiebon stond voor ‘winkelen in Eeklo, kopen in Eeklo’ en werd in het najaar van 2017 ingevoerd. In oktober 2020 werd de Eeklobon gelanceerd. Een Eeklobon aankopen of schenken kan via www.eeklobon.be.

--------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws