Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 16 juli 2021

gepost 12 months ago, op vrijdag, 16 juli 2021 door Crew

De Aalterse scoutsgroep De Witte Kaproenen zijn aan een ramp ontsnapt. Onderweg naar hun kampplaats in Villers-sur-Lesse keerden ze terug. Na berichten over de zondvloed in de Ardennen kon de scoutsgroep niet meer terecht in hun kampplaats.

--------------------------

De gemeente Aalter gaat het huis en het achterliggende appartement op het kruispunt tussen de Brouwerijstraat en de Lindestraat kopen. Voor de eigendommen betaalt het bestuur van Aalter 930 duizend euro. De gemeente wil met de investering het kruispunt veiliger maker.

------------------

Sinds deze week staat er een open tent op de Markt van Maldegem. Die blijft er staan tot eind augustus. De tent dient om te onthaasten, te rusten of de schaduw te zoeken of om te schuilen voor de regen. Bij de gemeente Maldegem kan je ook de tent reserveren voor de organisatie van een kleinschalig evenement. Wie iets in de tent wil organiseren, kan de voorwaarden vinden op www.maldegem.be/zomershelter.

----------------------------

Ondernemer Marc Van Wiemeersch van de gelijknamige doe-het-zelfzaak op de grens van Sleidinge en Lovendegem, heeft 25.540 euro ingezameld voor Kom op tegen Kanker. De cheque is de opbrengt van de 24 uur fietsen, waar Marc Van Wiemeersch zich onlangs voor inzette. Het bedrag zal nog groter worden, want ook de opbrengst van zijn nieuwe biografie wordt aan het goede doel geschonken.

----------------------

Mathieu Eyckmans (36) mag zich de beste ijsbereider van Europa noemen. De Bruggeling werd Europees kampioen ‘gelato’ met een wel heel bijzondere smaak: Gorgonzola ijs met vijgen. Begin december vertegenwoordigt Mathieu ons land op het wereldkampioenschap. Je kan het ijs proeven bij Oyya in de Noordzandstraat 1 in Brugge.

--------------------------

Zes brandweermannen van de Hulpverleningszone 1 in Oostkamp zijn donderdagnamiddag naar de provincie Luik vertrokken. De regering kondigde donderdag het federale rampenplan af door de enorme overstromingen in Wallonië en verschillende Vlaamse provincies. De beslissing betekent dat ook verschillende ploegen van Vlaamse brandweerkorpsen worden opgeroepen om bijstand te verlenen aan de slachtoffers van het noodweer.

-------------------

Het Knokse Algemeen Ziekenhuis Zeno heeft een nieuwe campus geopend aan de Brugse Steenweg in Maldegem. Patiënten kunnen er terecht voor een reeks aan consultaties. Het AZ Zeno had de voorbije vijftien jaar al een campus in de Stationsstraat in Maldegem, maar die werd te klein, waarna het ziekenhuis verhuisde naar de Brugse Steenweg.

----------------------

Ondernemer Marc Coucke is voortaan mede-eigenaar van Het Witte Paard, de legendarische feestzaal in Blankenberge. Zijn ondernemingsbedrijf neemt 49 procent van de revuetempel over. De Witte Paard Groep van de familie Van den Keybus blijft met 51 procent wel hoofdaandeelhouder. Marc Coucke wil Het Witte Paard een nieuwe dynamiek geven.

--------------------------------

Muziekliefhebbers worden op dinsdag 20 juli getrakteerd op een try-out van de Brusselse hiphopper Zwangere Guy aan de Huysmanhoeve in Eeklo. Het verrassingsconcert wordt nu pas bekend gemaakt. De try-out komt er als voorbereiding op zijn concert op Werchter Parklife. De try-out wordt coronaproof georganiseerd. Er zijn slechts 300 tickets te koop, via www.n9.be.

-------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws