Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 16 januari 2023

gepost 11 months ago, op maandag, 16 januari 2023 door Crew

De werken aan de E40 in Aalter liggen ondertussen al een tijdje achter de rug. Toch zijn er toch nog steeds veel chauffeurs die het aan de Gentse politierechter mogen komen uitleggen waarom ze de maximumsnelheid van 50 per uur niet gerespecteerd hebben. Vorig jaar zijn er in België tien doden en 400 gewonden gevallen bij wegenwerken.

—----------------------------------------

Aalter legt dit jaar een ferm bedrag van 200.000 euro aan de kant voor een feest rond ‘100 jaar elektriciteit in Aalter’. Dit jaar is het precies honderd jaar geleden dat er elektriciteit en dus ook openbare verlichting kwam in de centrumstraten van Aalter. Een geschiedenis die Aalter in de verf wil zetten.

—------------------------------------

Wie op zoek is naar een job, die kan een bezoek brengen aan de Jobdag in het Colruyt-filiaal in Aalter. In de regio Aalter en Deinze is de supermarktketen op zoek naar gemotiveerde collega’s om de teams te versterken. De Jobdag vindt plaats op dinsdag 24 januari van 10 tot 20 uur in Colruyt Aalter in Lostraat 66.

—------------------------------------

Eeklo krijgt er een nieuwe hamburgerzaak bij. New York Burger opent op de Markt 47. Michael De Boever (39) en zijn vrouw Francesca starten er hun horecadroom.

—-------------------------------

Eeklo kende vorig jaar een vruchtbaar jaar met maar liefst 658 baby’s in jonge Eeklose gezinnen. Er werden 352 jongens en 306 meisjes geboren in verschillende materniteiten, en na enkele dagen thuis in Eeklo gebracht.

—------------------------------

Het dorp van Adegem (Maldegem) wordt drie dagen lang afgesloten voor alle verkeer. Nog tot en met woensdag 18 januari zijn er dringende rioleringswerken nodig in de straat Adegem-Dorp.

—------------------------------

Mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen) zegt dat hij ‘niet bang is om volgende keer eventueel burgemeester te worden’. Al zegt hij er meteen bij: “We zullen zien wat de kiezer zegt.” Die kiezer mag spreken in oktober 2024, maar dat er nu al gestreden wordt achter de schermen, mag duidelijk zijn.

—--------------------------------

Brandweerzone centrum Gent moest zondag in de vooravond uitrukken voor een schoorsteenbrand in de Gustaaf Van Heckelaan in Sint-Kruis-Winkel (Gent). De brandweer had het vuur snel onder controle en er vielen geen gewonden.

—-----------------------------

Er was zaterdagavond nogal wat helikopterverkeer boven Gent en omstreken. De politiehelikopter van de federale politie verleende onder andere bijstand aan een verkeersactie. Later cirkelde de helikopter boven De Brugse Poort in Gent. “De helikopter verleende bijstand om een persoon op te sporen die dringend hulp nodig had.

—----------------------------------------

De politie voerde heel wat controles uit in de zone Wetteren, Laarne en Wichelen naar aanleiding van het ‘Weekend zonder alcohol’. Slechts 1 persoon reed onder invloed van alcohol en moest zijn rijbewijs 3 uur inleveren en 189 euro boete betalen.

—--------------------------------------------

In Wetteren hebben 76 handelaars samen 50.000 lotjes verdeeld tijdens de eindejaarsactie in december. Er werd een prijzenpot van 4.800 euro uitgereikt.

—---------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws