Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 17 januari 2023

gepost 11 months ago, op maandag, 16 januari 2023 door Crew

Twee mannen uit Eeklo riskeren celstraffen van respectievelijk 40 maanden en vijf jaar wegens handel, bezit en invoer van drugs. Het gaat hierbij voornamelijk om cannabis. Het tweetal opereerde vanuit de woning van één van hen, gelegen in de Guido Gezellestraat te Eeklo.

—---------------------------

Schepen van Mobiliteit Lieselotte Van Hoecke is in dialoog gegaan met Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) na het dodelijk ongeval op kruispunt van de Oosthoek en de expresweg in Oosteeklo. Ze eist dat het agentschap maatregelen neemt. “Doorstroming mag nooit voorgaan op verkeersveiligheid zegt de schepen van Oosteeklo.

—----------------------------------

De gevel van een rijwoning in Eeklo werd maandagochtend vernield nadat een kraan op het huis terechtkwam. De woning was onbewoond en niemand raakte gewond, maar de schade is groot. De kraan stond op een vrachtwagen op de rijbaan en raakte om een nog onduidelijke reden uit balans.

—----------------------------------

Een aannemer voert deze maand kleine onderhoudswerken uit aan een pak wegen in Sint-Laureins. In de Hogestraat ter hoogte van de Sint-Jansstraat komt er een herprofilering van de weg in asfalt. Ook in Vogelvlucht zal de rijweg hersteld worden, net als in de Wilhelmusstraat ter hoogte van het Mollenkot.

—---------------------------

Andrès Herrera, de Spanjaard die bij een bezoek aan het Gravensteen plots een twee meter lange balk op zich kreeg en meerdere breuken opliep, is uit het ziekenhuis. “Na overleg met de politie is de ingestelde veiligheidsperimeter opgeheven. De Stad Gent betaalt alle ziekenhuiskosten in afwachting van de verzekering.

—-------------------------------

Fietskoerierbedrijf Cargo Velo bestaat nu 11 jaar, en blijft uitbreiden. De leveringsdienst rijdt naast Gent ook in Antwerpen en Brussel. Minister Petra De Sutter (Groen) ziet het nut van de sector in, en biedt financiële steun. “Van alle pakjes die in steden worden geleverd, kan er zeker een vierde door fietskoeriers gebeuren. aldus minister De Sutter.

—----------------------------------

Op het kruispunt van de Rooigemlaan met de Drongensesteenweg in Gent gebeurde maandagnamiddag een ongeval tussen een fietser en een vrachtwagen. De fietser werd niet opgemerkt door de chauffeur.

—-----------------------------

Naar aanleiding van de voetbalmatch KAA Gent tegen KV Kortrijk voerde de Gentse politie drugscontroles uit in het Ghelamco-stadion. In totaal werden tien personen betrapt. Zij werden verzocht het stadion te verlaten en riskeren bij een volgende misstap een stadionverbod.

—-------------------------

De steile blauwe fietsbrug tussen de Groendreef en de N9 wordt niet meteen vervangen. Ook wordt al jaren gesproken van een tunnel onder de N9. Er lopen al veel werken in Gent klinkt het.

—-----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws