Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 18 januari 2023

gepost 11 months ago, op woensdag, 18 januari 2023 door Crew

Eeklonaars die nog een Piaf-toestel hebben om hun parkeergeld te betalen, kunnen dat nog maar een paar dagen gebruiken. Inwoners van Eeklo konden geld opladen op het bakje, en zo gemakkelijk hun parkeergeld betalen. Het gebruik van de Piaf-toestellen wordt stopgezet, omdat de firma die de toestellen verdeeld stopt met de ondersteuning.

—--------------------------------

Tony Beuselinck uit Aalter blaast op zaterdag 21 januari veertig kaarsjes uit. Hij viert dat niet alleen met taart en champagne, maar ook met een loop- en wandelevent voor de jongerenwerking van de MS Liga. “Ik kreeg op mijn 26ste zelf de diagnose MS en weet hoe je leven van de ene dag op de andere op z’n kop staat”, zegt Tony in HLN.

—-------------------------

Het Davidsfonds van Aalter organiseert op zondag 22 januari een ‘Toast Literair’ rond de liedjes van Toon Hermans. Fabio Van Hoorebeke en Jonas Malfliet duiken in het muziekarchief van ‘De tango van het blote kontje’ en andere onsterfelijke songs van Toon Hermans.

—------------------------------

Groen Aalter ontvangt op zondag 22 januari de nationale co-voorzitter Jeremie Vaneeckhout voor een nieuwjaarsdrink. Alle inwoners van Aalter worden uitgenodigd om mee het glas te heffen. De nieuwjaarsreceptie vindt vanaf 11 uur plaats in ontmoetingscentrum Kerkem, in de Rerum Novarumstraat 24 in Aalter. —------------------------------------

De vereniging Yeomanry wil in december in alle gemeenten van het Meetjesland op kerstavond kaarsjes doen branden op graven van soldaten. Sinds een aantal jaren ook vorige kerst in 2022 plaatste Yeomanry op kerstavond kaarsen en theelichtjes op het Canadian War Cemetery Adegem.

—---------------------------------

Het nieuwe circulatieplan in Gentbrugge en de Dampoort komt er ten vroegste ‘deze zomer’ aan, en dus niet op 3 april. De timing schuift op nu de werken aan Gentbruggebrug zijn stilgelegd door een rechter. Nog opvallend: die werken kunnen plots wel worden uitgevoerd zonder de brug te sluiten voor het verkeer.

—-----------------------------------

De goodwill is er bij de 3 politieke partijen in Gent, maar de herbestemming van de Sint-Martinuskerk van Baarle-Drongen is nog steeds niet in orde. De stad en de Kerkfabriek bekijken nu een huizenruil: De pastorie van Drongen tegen die van Baarle.

—--------------------------

Tegen 1 mei zal er een hek staan rond het Blaarmeersenstrand, maar er komen nog enkele wijzigingen. Er loopt overigens een zoektocht naar redders en er komt een tweede rolstoelpad tot aan het water, aan de andere zijde van het strand.

—----------------------------------

Van donderdag 19 januari tot zaterdag 21 januari gaat de SID-in opnieuw door in de hallen van Flanders Expo. Tijdens de SID-in kunnen scholieren of volwassenen die hoger onderwijs willen volgen, ‘shoppen’ bij universiteiten, hogescholen en andere opleidingen. Ook Syntra en enkele middelbare scholen met een Se-n-Se-opleiding geven er informatie.

—-------------------------------

Engie en Recticel hebben plannen om een windmolen te bouwen op het terrein van het bedrijf op het industriepark Stookte in Wetteren Overschelde. De energieproducent organiseerde een infomarkt voor de omwonenden. Begin februari start het openbaar onderzoek.

—--------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws