Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 13 januari 2023

gepost 1 year ago, op vrijdag, 13 januari 2023 door Crew

De stad Eeklo gaat de flats in Zonneheem verkopen, samen met nog ander vastgoed en gronden. Ook de oude politiekazerne, De Meerling en de gronden van het oud zwembad worden verkocht. Dat moet samen 19 miljoen euro opbrengen. “Voor de partij Vooruit is verkopen verliezen en maakt de stad zich hierdoor vleugellam.

—-------------------------------

Een 22-jarige Eekloonaar die ex-speler van de beloften van Cercle Brugge was ,is veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur voor phising. Toch schreeuwde de man zijn onschuld uit.

—--------------------------------------

Nu het nieuwe jaar al even begonnen is wordt ook in Aalter weer verder gewerkt op werven en in straten. Dit jaar ligt er heel wat werk op de plank en zullen heel wat dossiers in uitvoering komen: van een nieuw ontmoetingscentrum, over een extra ondergrondse parking, tot de uitbouw van een sportsite.

—------------------------------------------

Ook in 2022 zijn de prijzen van huizen en appartementen opnieuw gestegen, in sommige gemeenten zelfs met meer dan 30 procent. Dat blijkt uit de HLN Woonwijzer, in samenwerking met notaris.be.

—-------------------------------

Zo’n 300 bestuurders zijn deze week geflitst in Maldegem door de mobiele camera van de lokale politie. Het toestel hield halt in vijf straten en controleerde grosso modo 1.900 wagens. Ongeveer één op de vijf duwde het pedaal te diep in.

—---------------------------------------

Ze zijn pas dinsdag gestart, maar de werken aan Gentbruggebrug moeten alweer worden stilgelegd. Dat heeft de rechtbank van eerste aanleg donderdag beslist. Enkele bedrijven uit de omgeving dienden een eenzijdig verzoekschrift in. “De brug gaat ten laatste vrijdagavond opnieuw open”, zegt advocaat Dominique Blommaert.

—-------------------------------

De hevige regen van de afgelopen dagen is ook aan de Scheldekaai te merken. De fietsonderdoorgang staat er opnieuw volledig onder water. Ondanks alle inspanningen van De Vlaamse Waterweg en Stad Gent zijn er terug problemen bij hoog water.

—-----------------------------------

Al 638 Gentse flikken hebben het het inleidend traject gevolgd van de opleiding ‘handelingskader voor professioenele politiecontroles’, al 286 rondden ook al het VR-gedeelte af, met succes. Het systeem met de opleiding met VR bril werkt, en daarom heeft de minister van binnenlandse zaken beslist het initiatief nationaal uit te rollen.

—-----------------------------------

2023 is een belangrijk jaar voor Film Fest Gent: in oktober viert het festival haar vijftigste editie. Om dat te vieren, is het een jaar lang feest. Te beginnen met een hervertoning van de allereerste openingsfilm ooit. Op 25 januari 1974 werd het allereerste Film Fest Gent in gang getrapt. Toen heette het nog ‘Internationaal Filmgebeuren Gent’.

—-----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws