Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 15 mei 2023

gepost 1 year ago, op maandag, 15 mei 2023 door Crew

Het burgerpanel van Kaprijke heeft zich uitgesproken voor een gemeentefusie. Net zoals in Eeklo kiezen de Kaprijkenaren voor een grote fusie: Kaprijke, met Assenede, Sint-Laureins en Eeklo. Een nieuwe gemeente of stad met 50.000 inwoners.

—--------------------------------------

Toerisme Vlaanderen wil deze zomer een pop-upbar in het Kasteel van Poeke (Aalter). Toerisme Vlaanderen heeft het kasteel overgenomen van de gemeente Aalter, en werkt volop aan een herbestemmingsplan. De zomerbar is een eerste initiatief.

—------------------------------------------

De Merlaan stelt zich in Maldegem vragen bij de verkoop van de kerk van Donk. De vraagprijs is 290.000 euro, en volgend maand kunnen biedingen gedaan worden. Maar die richtprijs roept vragen op. “In de kerk van Donk zit een historisch kerkorgel dat zowat 300 jaar oud is.

—--------------------------------------------

Eeklo neemt deel aan ‘Maai Mei Niet’ en heeft negen zones uitgekozen waar deze maand niet gemaaid zal worden. De campagne rond ‘Maai Mei Niet’ toont ons dat we de biodiversiteit kunnen versterken op een heel gemakkelijke manier.

—---------------------------------------------

Nog tot en met vrijdag 19 mei is geen doorgaand verkeer mogelijk in de Prinsenhofstraat in Eeklo. Plaatselijk verkeer zal toegelaten zijn.

—----------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws