Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 16 mei 2023

gepost 1 year ago, op dinsdag, 16 mei 2023 door Crew

Er is al bijna 60 jaar sprake van, maar nu is het eindelijk zo ver. De aanleg voor de ring rond Eeklo kan beginnen. De eerste werken starten in augustus van dit jaar ter hoogte van de Industrielaan. Daar komen een rotonde, een fietstunnel en een parking voor vrachtwagens.

—----------------------------------

Rotaryclub Aalter heeft 43 fietsen geschonken aan de vzw De Toevlucht, die zich inzet voor de kansarmen in de gemeente. De Toevlucht staat vooral bekend voor haar voedselbedeling.

—-----------------------------------------------------

De stad Eeklo wil zoveel mogelijk inwoners digitaal wegwijs maken. Dit zal men doen via het project ‘Allemaal digi.taal’. Met gratis wifi op zeven locaties, drie digipunten met internettoegang, de verkoop van computers en het voorzien van basisinternet aan een voordelig tarief de stad Eeklo al jaren aan het verkleinen van de digitale kloof. —---------------------------------

Maldegem heeft heel wat in petto voor de ‘Week van de Groeilamp’, van 16 tot 23 mei. Op zaterdag 20 mei is het Boekstartdag. “De bibliotheek organiseert die dag van 15 tot 17 uur een boekenmoment voor baby’s en peuters.

—---------------------------------------

Het ooievaarskoppel Kia en Opel zijn ouders geworden van minstens drie jongen.Het koppel streek begin april neer op een verlichtingspaal niet ver van het kruispunt van de Urselseweg en de drukke Knokkebaan waar ze hun nest bouwden. Omdat dit een steenworp verwijderd is van een Opelgarage kregen ze de namen Kia en Opel.

—--------------------

Er zijn op de vastgoedsite Covast geen biedingen binnengekomen voor het Aalterse oude gemeentehuis aan de Boomgaard. De gemeente Aalter bekijkt nu om het aanbod aanlokkelijker te maken.

—-------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws