Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 14 december 2020

gepost 3 years ago, op maandag, 14 december 2020 door Crew

Zaterdag rolden de resultaten binnen van de coronatest van bewoners en personeel van wzc Warmhof in Maldegem. Daaruit blijkt dat 15 medewerkers en 35 van de 119 bewoners positief testten op Covid-19. De besmetting deed zich voor op de afdeling van de demente bejaarden. Ondertussen werden alle besmette bewoners overgebracht naar een afzonderlijke afdeling. Twee personen verblijven in het ziekenhuis. De 15 betrokken personeelsleden gingen onmiddellijk in quarantaine.

--------------------

Aan de Veemarkt in Sint-Michiels is zondagmiddag een motard van de lokale politie Brugge betrokken geraakt in een ongeval. De man werd aangereden door een wagen en gewond naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval deed zich rond 12 uur voor op het kruispunt van de Koningin Astridlaan en Grasdreef in Sint-Michiels. De politieman kwam na de aanrijding met zijn motor terecht tegen een verkeersbord. Hij bleef even liggen op het asfalt en werd nadien met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

--------------

Eeklo gaat de oude rijkswachtkazerne in de Kaaistraat slopen, de gronden saneren, en daar een nieuwe grote buurtparking maken. Al bijna twintig jaar wordt gezocht naar een nieuwe bestemming voor de vervallen oude rijkswachtkazerne in de Kaaistraat in Eeklo. De nieuwe parking op de site van de oude rijkswachtkazerne zal er een zijn voor de mensen die daar in de buurt wonen.

-----------------

De ophaalrondes van het huisvuil in Aalter worden vanaf volgend jaar aangepast. Waar de vuilzak nu op donderdag opgehaald wordt, zal dat vanaf januari op dinsdag gebeuren. Voor het overgrote deel van Knesselare en Ursel verandert er niets. Wie zeker wil weten wanneer het huisvuil in zijn straat vanaf januari opgehaald wordt, kijkt best in de afhaalkalender van IVM die deze week overal in de bus valt.

----------------

Stad Eeklo past zijn meerjarenplan aan. Door de coronacrisis moet er geschoven worden met budgetten en de stad kiest resoluut voor extra investeringen.

De laatste jaren werd in Eeklo gemiddeld 4 miljoen per jaar geïnvesteerd, maar de komende vijf jaar zal dat bedrag verdubbeld worden tot 8 miljoen per jaar. Met dat geld wil de stad belangrijke gebouwen renoveren zoals CC De Herbakker, de kunstacademie en het stadhuis. Ook wordt er werk gemaakt van een masterplan voor de Paterskerk.

--------------------

Zeven studenten van het Europacollege in Brugge zijn in de nacht van zaterdag op zondag betrapt op een lockdownfeestje. Het college kwam afgelopen jaar al meermaals in opspraak door dergelijke feiten en wordt intussen het feestpaleis van Brugge genoemd. De nodige processen-verbaal zijn opgesteld. De studenten droegen geen mondmasker en de afstandsregels werden niet nageleefd. Er stonden verschillende flessen drank in de ruimte.

--------------------

De ondergrondse parking Biekorf in Brugge is zondagnamiddag een tijdlang afgesloten geweest. Aanleiding was een sterke rookontwikkeling. Brandweerlieden stelden op het niveau -2 rookontwikkeling vast en een sterke geur van rubber. Vermoedelijk werden die veroorzaakt door een wagen die met de handrem op de parking was ingereden. De politie besloot uit voorzorg om de ondergrondse parking af te sluiten tot de situatie veilig verklaard werd.

----------------------

De app van de gemeente Aalter zit in een feestelijk nieuw kleedje!

Naast het gloednieuwe menu kan je nu ook lokale vacatures bekijken en een overzicht krijgen van alle handelaars, zorginstellingen, gemeentediensten én werkzaamheden in jouw buurt! Het bestuur blijft dus verder bouwen aan de app en dat loont, want ondertussen zijn er al ongeveer 6.400 gebruikers van de app van de gemeente Aalter.

--------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws