Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 11 december 2020

gepost 3 years ago, op vrijdag, 11 december 2020 door Crew

Melkgigant FrieslandCampina gaat de fabriek in Genk sluiten. De vestiging in Aalter blijft in het grote herstructureringsplan voorlopig buiten schot. FrieslandCampina gaat zijn kaasverpakkingsactiviteiten herstructureren en wil de vestiging in Genk tegen eind volgend jaar sluiten. Daardoor komen 211 arbeidsplaatsen te vervallen. De fabriek in Aalter blijft in die plannen voorlopig gespaard.

------------------

Een 67-jarige man uit Eeklo moest zich in de rechtbank van Gent verantwoorden voor een kopstoot die hij uitdeelde aan een vrouw toen ze aan het winkelen was in de Delhaize in Eeklo. Ze waren met hun winkelkarren gebotst waarna de stoppen bij de man doorsloegen. De vrouw liep een gebroken neus op. Er werd voor de feiten een gevangenisstraf van 5 maanden gevorderd en een boete van 800 euro.

-------------------------

KV Eendracht Aalter lanceert de Eendrachtbon. Je betaalt 15 euro en in ruil krijg je een boekje met kortingsbonnen bij 45 handelaars en horecazaken in Aalter. Alles samen gaat het om 200 euro aan korting. In het boekje zit ook een tombola, waarbij je nog eens voor 2.000 euro aan prijzen kan winnen. Per Eendrachtbon gaat 1 euro naar de vzw Aalternatief, die in Aalter een huis wil bouwen voor jongvolwassenen met een beperking. De Eendrachtbon is te koop via [email protected].

---------------------------

Het nieuwe skatepark voor Aalter komt definitief op de site van het Sportpark in Aalter-centrum. Het skatepark achter de indoor tennishal is versleten en moet vernieuwd worden. Er werden verschillende locaties afgetoetst. Er staat voor 2021 een bedrag van 100.000 euro ingeschreven in het budget voor het skatepark in Aalter-centrum.

---------------------

De politie van Brugge heeft sinds de start van de tweede lockdown begin november al 352 processen-verbaal opgesteld voor het overtreden van de coronamaatregelen. De meeste boetes werden uitgeschreven voor het niet-naleven van de samenscholingsplicht en de mondmaskerplicht, maar de politie legde ook al 9 lockdownfeestjes stil.

-------------------

Er is een corona-uitbraak in het woonzorgcentrum Warmhof in Maldegem. 29 bewoners en 14 personeelsleden zijn positief. Het Zorgbedrijf Meetjesland neemt extra maatregelen. Vanaf 10 december werd een cohortwerking opgestart om de 29 positieve bewoners te isoleren van de andere bewoners, en hen optimaal te kunnen verzorgen. Bezoek is voorlopig in het Warmhof in Maldegem opgeschort.

----------------

Hoewel de gemeente Aalter 275.000 euro ingeschreven heeft voor het herstel van de Pietendriesmolen in Knesselare, kan er door een ontbrekend nieuw decreet voor onroerend erfgoed nog altijd niet gestart worden met een broodnodig herstel van de al sinds 2016 niet meer draaiende beschadigde molen. De Pietendriesmolen is de oudste nog bestaande staakmolen van Oost-Vlaanderen.

------------------

De Raad van State besliste dinsdag dat het verbod op erediensten niet evenredig is met de maatregelen die nodig zijn om het coronavirus tegen te houden. De federale regering krijgt tot komende zondag de tijd om dit probleem op te lossen.

Ondanks het feit dat erediensten opnieuw mogen plaatshebben met maximum 15 personen zullen komend weekend geen erediensten plaatsvinden in het Meetjesland.

---------------

In Eeklo kan je nog tot 15 december een gft-container bestellen tegen voordeeltarief op www.eeklo.be/gft. Je ontvangt daarbij 5 gratis retributiestickers. In de loop van de maand maart 2021 worden de GFT-containers door de stad Eeklo aan huis bezorgd.

----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws