Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 15 december 2020

gepost 3 years ago, op maandag, 14 december 2020 door Crew

Het dragen van een mondmasker zal vanaf 19 december opnieuw verplicht zijn op de zeedijk. Dat meldt gouverneur Carl Decaluwé, na overleg met de kustburgemeesters. De regel geldt tot en met 3 januari. Daarmee willen de gouverneur en de kustburgemeesters inspelen op de verwachte drukte aan zee tijdens de vakantie. Ook wil de gouverneur zo streven naar uniformiteit in de coronaregels.

---------------------

De politie van Maldegem voerde op verschillende locaties opnieuw een actie uit op de fietsverlichting. Er werden door de politie van Maldegem in totaal 51 fietsers gecontroleerd. “De resultaten waren bijzonder positief”, klinkt het bij de politiezone. Slechts twee personen waren niet in orde, een minderjarige en een volwassen fietser. De jongere zal uitgenodigd worden op de verkeersvormingsklas.

--------------

FrieslandCampina Aalter wil de productie van melkpoeder in handen geven van zuivelbedrijf Royal A-ware. De ongeveer veertig medewerkers van die afdeling krijgen een nieuwe baas, maar blijven in Aalter werken. De melkpoedertorens in Aalter hebben een productiecapaciteit van ongeveer 45.000 ton melkpoeder. Er werken vandaag in die afdeling in Aalter ongeveer veertig medewerkers. Die zullen mee overgaan naar Royal A-ware.

----------------------

Een bestuurder is met een snelheid van maar liefst 122 kilometer per uur door de Brugsesteenweg in Eeklo gereden. Op die plaats mag je maximum 50 kilometer per uur. Burgemeester Luc Vandevelde (SMS) roept iedereen op om zich aan de snelheidsregels te houden. Aandacht voor de verkeersveiligheid blijft een absolute prioriteit voor de Stad Eeklo.

-------------

In 2021 zal je contactloos kunnen betalen in het recyclagepark van Beernem. Dat is coronavriendelijker. Het ontsmetten van het toestel veroorzaakt veel tijdverlies en zorgt voor extra oponthoud, vooral tijdens drukke momenten.

------------------

Hans Rigauts, algemeen directeur van AZ Sint-Jan in Brugge, is gedegouteerd over de vele lockdownfeestjes in ons land. “Ze zijn volledig ongepast, aangezien het virus nog heel onstuimig is zei de directeur van het AZ in Brugge. Momenteel liggen er 95 patiënten op de campus, waarvan 18 personen op de dienst Intensieve Zorgen. Dat zijn er weer een aantal meer dan vorige week

--------------------

Politiezone Meetjesland-Centrum voerde een controle uit op ADR-voertuigen. Dat zijn vrachtwagens die gevaarlijke stoffen op de weg vervoeren. In totaal werden 23 vrachtwagens gecontroleerd, waarvan 5 in overtreding gingen. Zo werd bij een vrachtwagen de ladingzekering onvoldoende vastgezet. Bij een andere truck was het gevaaridentificatienummer verkeerd opgesteld.

-----------------

Langs de Natiënlaan in Moerkerke is gisteren een vrachtwagen met bieten gekanteld. Door het ongeval lag de rijbaan bezaaid met knollen. Het incident deed zich rond 11 uur voor in de richting van Knokke. De vrachtwagen kreeg ter hoogte van het kruispunt met de Hoornstraat een klapband, waardoor de bestuurder de controle over z'n stuur verloor. Hij ramde de verkeerslichten, ging aan het kantelen en kwam uiteindelijk op een parallelweg tot stilstand op z'n zij. De brandweer kwam ter plaatse om de weg weer vrij te maken.

------------------

Unizo, de vereniging van zelfstandige ondernemers roept op om lokale handelaars te steunen. De meeste winkels en handelaars in je buurt zijn terug open, tijd dus om in je buurt een eindejaarscadeautje te kopen. Als je lokaal koopt zorg je voor je eigen buurt en zorg je mee voor jobs in eigen streek. Onrechtstreeks steun je lokale verenigingen en sportclubs, want de lokale handelaars zijn vaak de eersten om hen te sponsoren. December is dus WinkelHiermaand.

--------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws