Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 16 december 2020

gepost 3 years ago, op woensdag, 16 december 2020 door Crew

AZ Alma in Eeklo, het streekziekenhuis van het Meetjesland, zet zwaar in op de strijd tegen agressie tegen dokters, verpleegkundigen en ander personeel. Er komen extra veiligheidsagenten en het ziekenhuispersoneel wordt op agressiecursus gestuurd. Meest opvallend is de affichecampagne in de wachtkamers, waar op te lezen staat: Wij vechten graag voor U, niet met U”

-------------------------

Een bewoner van de appartementen op de Boomgaard start bij zijn buren een petitie tegen de plannen van de gemeente Aalter, om horeca toe te laten in het oud-gemeentehuis. Het oud-gemeentehuis staat leeg en de gemeente Aalter wil via een concessie voor een nieuwe bestemming zorgen. De buurt van het oude gemeentehuis in Aalter verwacht lawaai buiten tot diep in de nacht en muziek van feestjes, vandaar de petitie tegen de herbestemming van het oude gemeentehuis.

--------------------------

Testedoene uit Bellem bij Aalter lanceert vanaf zaterdag een wandeltocht die de hele kerstperiode en ook in januari kan gewandeld worden. De Testedoene Wandeltocht is bepijld. Je kan kiezen tussen een tocht van 5 of 13 kilometer. Starten voor beide afstanden kan in de Bellemdorpweg, aan het infobord op de parking van de kleuterschool. Onderweg zie je mooi verlichte tuinen en huizen.

---------------------

Directeur Kristof De Baere van GO! basisschool De Tandem en leefschool Het Droomschip in Eeklo trakteert zijn volledige school op oliebollen.

Zo wil de school in Eeklo het jaar 2020 positief eindigen. Door corona zijn er veel uitstappen weggevallen en ook het kerstfestival kon in de basisschool in Eeklo niet doorgaan.

------------------

Gouverneur van Oost-Vlaanderen Carina Van Cauter zat gisteren samen met de vertegenwoordiger van de Oost-Vlaamse politiechefs en het parket om de aanpak te bepalen tijdens het eindejaar. Daarbij komen geen drones of extra manschappen aan te pas. Wel zal de politie sommige coronaovertredingen harder aanpakken. In vergelijking met de meeste andere provincies zijn er in Oost-Vlaanderen iets meer coronaovertredingen vastgesteld. Zo’n 21.500 ondertussen, van maart tot december.

--------------------

De burgemeesters van Brugge, Beernem, Damme, Oostkamp, Zedelgem en Jabbeke doen een gezamenlijke oproep aan de bevolking om zich strikt aan de coronamaatregelen te houden. De lokale ziekenhuizen staan immers meer dan ooit onder druk door de coronacrisis. “Tijdens de tweede golf werden nog niet eerder zoveel bedden ingenomen door coronapatiënten als op dit moment in de Brugse ziekenhuizen.

----------------

Uitgeverij Taptoe uit Eeklo brengt een nieuw boek op de markt. ‘De Tweede Wereldoorlog in 464 unieke foto’s’.Met de begeleidende onderschriften krijgt de lezer een historisch overzicht van een ramp die de Westerse wereld 75 jaar geleden genadeloos trof. Het boek werd gedrukt op glanzend papier, kost 32 euro, en is verkrijgbaar in de boekhandel en in honderden dagbladwinkels in Vlaanderen.

------------------------

De gemeente Maldegem wil in het centrum van Kleit een onthaastingsplekje inrichten, waar mensen gewoon tot rust kunnen komen. Maldegem koopt hiervoor een stuk grond achter de sporthal De Berken, aan de Kleitkalseide 113. Ook in andere woonkernen van Maldegem wil het bestuur een onthaastingsplekje voorzien.

----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws