Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 14 augustus 2023

gepost 6 months ago, op maandag, 14 augustus 2023 door Crew

In Aalter werden zowat 350 treinreizigers geëvacueerd uit een trein die r betrokken was bij een persoonsaanrijding. De trein was onderweg van Leuven naar Oostende. Door de aanrijding in het station van Aalter is het treinverkeer op de spoorlijn tussen Gent en Brugge onderbroken. Sommige treinen rijden om via Lichtervelde, en de NMBS legde ook vervangbussen in.

—-------------------------------------------

Er is een oplossing voor het verdwijnen van de buslijn 15 in Lotenhulle en Poeke (Aalter), richting Ruiselede en Tielt. Het gemeentebestuur van Aalter heeft nu een (tijdelijke) oplossing kunnen bekomen bij De Lijn. Vanaf 1 september tot minstens eind dit jaar komt er met Lijn 883 een nieuw proefproject.

—-----------------------------------------------------

Bar Fatal, het leegstaande café op de hoek van de Bellemstraat met de Boomgaardstraat in Aalter, gaat binnenkort plat. Het cafépand en de oude garages ernaast werden gekocht door Alpha Bouwpromotie. Die gaan alles slopen, en op de hoek een nieuw bouwproject voorzien.

—-----------------------------------------------------------------------

Keert de Balloonmeeting ooit nog terug van Deinze naar Eeklo? 34 jaar lang was Eeklo de ballonstad, maar het voorbije weekend was het al de derde keer dat de organisatoren het evenement in Deinze laten doorgaan. Een eventuele terugkeer van de ballonmeeting naar Eeklo wordt daar nu zelfs op de politieke agenda gezet. Maar er zijn voor- en tegenstanders.

—-------------------------------------------

Vliegclub Ursel organiseert op dinsdag 15 augustus de derde editie van de Aalter Air Rally. Er worden zo’n zestig deelnemers verwacht in drie categorieën: ULM (Ultralight), PPL (sportvliegtuigen) en helikopters. “Elk vliegtuig of elke helikopter stijgt op met aan boord een piloot en een observator” Er zal dinsdag dus veel te zien zijn op het vliegveld van Ursel (Aalter).

—-------------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws