Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 13 januari 2020

gepost 4 months ago, op maandag, 13 januari 2020 door Wim Van Geert

Er komt kritiek op de nieuwe verkeersborden in het heraangelegde centrum van Aalter. Die zouden volgens velen te klein zijn.

Pieter De Crem haalde eerder al aan dat er in Aalter een nultolerantie komt voor chauffeurs die verbodsborden negeren. Wie een straat inrijdt waar je niet in mag, zal het mogen uitleggen aan de politierechter. Volgens heel wat mensen zijn de nieuwe verkeersborden in het centrum simpelweg te klein, waardoor chauffeurs ze vaak niet opmerken.

----------------------------

Dit jaar start de bibliotheek van Maldegem met Bib aan huis, een service die bibliotheekmateriaal aan huis bezorgt bij volwassenen die (tijdelijk) niet of minder mobiel zijn. Een vrijwilliger komt op regelmatige tijdstippen langs met boeken, films of tijdschriften. De bibliotheek wil op die manier zoveel mogelijk Maldegemnaren in contact brengen met verhalen, films, boeken,..

------------------------

De 70 jarige Auteur Patricia David uit de Bellemstraat in Aalter heeft met ‘Heksje Marit’ haar allerlaatste heksenboek geschreven. Patricia David was haar hele leven juf Patsy in de kleuterschool van Ursel. Nu geniet ze van haar pensioen, maar blijft ze schrijven. Patricia schrijft heel toegankelijk, en wil kinderen zo warm maken om meer te lezen, en om echt van een boek te genieten. Daar word ik blij van”, zegt Patricia nog.

------------------------

Sportieve en minder sportieve 50-plussers worden op donderdag 16 januari in De Maldegemse Sporthal Meos uitgenodigd voor de jaarlijkse sportelinstuif. Enthousiaste lesgevers verzorgen vanaf 13.00 uur verschillende keuzeactiviteiten zoals curvebowl, stoelyoga of volksdans. De actieve namiddag wordt afgesloten met taart, koffie en een tombola. Inschrijven kan via www.maldegem.be/webshop of in Sporthal Meos.

-----------------------

De stad Eeklo verkoopt een hele hoop kasseien. Het gaat om kasseien die de voorbije jaren uitgebroken werden bij de heraanleg van verschillende wegen.

Het gaat om klinkers van heel wat verschillende types, zoals Zweeds graniet grijs en gevlamd, Belgisch porfier en de Hollandse kleiklinkers. De kasseien worden in één lot verkocht aan de hoogste bieder. Er is geen instelprijs, maar het stadsbestuur behoudt zich het recht voor om niet toe te wijzen indien het hoogste bod te laag is. Bieden kan tot 4 februari.

------------------------

Op woensdagnamiddag kunnen jongeren van meer dan 12 jaar terecht in het jeugdhuis in Maldegem om samen hun lunch te verorberen en gratis deel te nemen aan tal van activiteiten. De activiteiten gaan door in het jeugdhuis van 13.30 tot 16.30 uur.

Momenteel staan al heel wat leuke activiteiten op de planning: nu woensdagnamiddag is er Filmnamiddag met popcorn en volgende woensdag kan je in Maldegem naar het Fifa of fortnite toernooi.

Voor de verdere uitbouw van ons jeugdhuis is Maldegem nog steeds op zoek naar geëngageerde jongeren. Je kunt je kandidaat stellen via [email protected].

------------------------------

In de sporthal van Eeklo speelde zaterdag inline hockeyclub Dogs Eeklo de halve finale van de Beker van België tegen Wolves Charleroi. Dat is zowat de beste inline hockeyclub van België. In de competitie verloren de Dogs op eigen veld met 2 - 9. Een moeilijke opdracht voor de Eeklonaars dus. Aan de rust was de stand 4 - 6, Eeklo verloor de partij met 7 - 10. Geen finale van de Beker van België voor Dogs Eeklo.

---------------------

Verrassing in het stadiondossier van Club Brugge: blauw-zwart zal niet verhuizen naar een nieuwe locatie, maar gaat een nagelnieuwe voetbaltempel bouwen naast het huidige stadion. Cercle Brugge zou wél verhuizen naar een nieuwe locatie aan de Blankenbergse Steenweg.

Het nieuwe stadion van Club Brugge is een dossier dat al lang aansleept. Blauw-zwart probeert al jaren een nieuw stadion neer te poten om het verouderde Jan Breydelstadion te vervangen, maar stuitte telkens op administratieve bezwaren.

---------------------------------------  • Bron: Het Laatste Nieuws