Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 14 januari 2020

gepost 4 months ago, op dinsdag, 14 januari 2020 door Wim Van Geert

Langs de Tieltsteenweg in Wingene werd gisteren iets voor half acht een 53-jarige motorrijder aangereden door een vrachtwagen, bestuurd door een 24-jarige man.

Beide betrokken zijn afkomstig uit Pittem. De motorrijder raakte gewond en werd voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. De trucker bleef ongedeerd.

---------------------

Tijdens de voorbije gemeenteraad in Tielt werd gevraagd om een fietssuggestiestroken aan te leggen in de Hoogstraat Tielt. Je hoort gemeenteraadslid Simon Bekaert

*****

Volgens schepen van Openbare Werken Joris Vande Vyvere (CD&V) ligt dat in de praktijk echter moeilijk. **********

De Hoogstraat in Tielt is nog tot en met 27 januari afgesloten voor het verkeer.
-----------------------------

De Ooievaar in Damme is op zoek naar één extra kleuter om de toekomst van het schooltje veilig te stellen. Volgt de inschrijving niet voor 1 februari, moet De Ooievaar onherroepelijk dicht. Ook ’t Lisblommetje in Zwankendamme zoekt nog twee kleuters.

--------------------

Cupido landt in januari dan toch in Aalter. De fusiegemeente Aalter heeft 30.000 inwoners. Begin januari leek het of er de hele maand geen huwelijk in Aalter zou zijn. Maar daar is nu verandering in gekomen hoor je van schepen Dirk De Smul. ******

Juli is voorlopig de drukste maand, met nu al elf huwelijken. Ook vrijdag 14 februari wordt druk, want dan staan er nu al vier huwelijken gepland.

------------------

Het nieuwe winterspektakel Wintergloed heeft gezorgd voor een record-opkomst tijdens de kerstvakantie in Brugge. Dat blijkt uit de bezoekersbarometer van de stad, op basis van mobiele telefoniedata. Tussen 22 november, de start van Wintergloed, en 6 januari telde de binnenstad van Brugge meer dan 1,4 miljoen bezoekers.

--------------------------------

Vandaag start de definitieve herstelling van het stuk en vangrail op de rotonde in Westkapelle. Hiertoe dient het verkeer op de rotonde op 1 rijstrook gebracht te worden. Het verkeer in de richting van de balkonrotonde ( komende van Antwerpen, Knokke en Sluis ) wordt net voor de rotonde op 1 rijstrook gebracht. De vangrail is al enige tijd beschadigd na een reeks ongevallen. Ondertussen is wel extra signalisatie geplaatst.

------------------------

Aalter blijft groeien en telde op 1 januari precies 29.100 inwoners. Dat zijn er 190 meer dan een jaar voordien. De fusiegemeente Aalter blijft groeien. “Het aantal inwoners stijgt nu al voor het dertiende jaar op rij”, zegt ook schepen Dirk De Smul.

******

Aalter-centrum is en blijft de grootste kern met 12.368 inwoners. Poeke blijft het kleinste dorp van de fusiegemeente met 546 inwoners.

-----------------------------

De gemeente Maldegem zal vanaf dit jaar geen gratis huisvuilzakken meer ter beschikking te stellen en kiest in plaats daarvan bewust voor een goedkoper tarief van de huisvuilzakken. De gratis huisvuilzakken kostten de gemeente € 180.000 op jaarbasis. Bovendien kunnen inwoners nu ook een kleiner formaat van 30 L aankopen: goed voor wie weinig afval heeft en vroeger nodeloos te grote vuilniszakken moest kopen. Bovendien kunnen inwoners voortaan gratis hun groenafval naar het recyclagepark brengen.

--------------------------

De site van de oude melkfabriek van FrieslandCampina in Sleidinge krijgt een nieuwe bestemming. Er komt een 'duurzaam, hoogwaardig, innovatief en energiezuinig' bedrijventerrein. Daarvoor heeft Vlaams minister van Economie Hilde Crevits haar goedkeuring gegeven. De site aan de Wittemoer in Sleidinge werd niet meer gebruikt sinds de sluiting in augustus 2015. Sindsdien vinden alle activiteiten van FrieslandCampina plaats in Aalter.

-------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws