Categorie: Nieuws uit de regio

regionaal nieuws vrijdag 10 januari 2020

gepost 4 months ago, op vrijdag, 10 januari 2020 door Wim Van Geert

Het gemeentebestuur van Aalter gaat van 2020 tot 2025 maar liefst 40,6 miljoen investeren in de acht kernen. Er komt een Nieuw Kunstencentrum in de nieuwe stationsbuurt van Aalter. Er wordt voorzien in extra parking en groen in Stationsstraat van Aalter. Het gemeentehuis wordt er ook uitgebreid. De voetbalaccommodatie wordt er vernieuwd, de Kasteelhoeve in Poeke wordt verbouwd. En er komt een fietssnelweg tot in West-Vlaanderen.

--------------------------

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir heeft het krekengebied in het Meetjesland officieel erkend als natuurreservaat.

Door deze erkenning ontvangt Natuurpunt vanaf dit jaar jaarlijks beheersubsidies om het krekengebied in Assenede, Sint-Laureins, Kaprijke en Maldegem verder uit te bouwen. Met het krekengebied er bij komt de oppervlakte erkend natuurreservaat in Vlaanderen op 21.546 hectare.

-------------------------

De politie van Eeklo is eindelijk verhuisd naar het nieuwe politiekantoor. Tot eind vorig jaar zaten de Eeklose agenten nog in een fel verouderd pand aan de Tieltsesteenweg. Maar sinds enkele weken is hun nagelnieuw commissariaat aan de Raverschootstraat operationeel. Een verademing voor de politiediensten, waar ook de Eeklonaar zal van meegenieten, hoor je van Marino Longeville van politiezone Meejesland.

--------------------

Groen Aalter houdt op zondag 12 januari haar nieuwjaarsreceptie, met enkele politieke gasten. Europees parlementslid Petra De Sutter komt langs, en ook Vlaams parlementslid Mieke Schauvliege uit Aalter doet de plannen van 2020 uit de doeken. De nieuwjaarsreceptie wordt gehouden op zondag 12 januari om 11 uur in De Litanie op De Plaats in Knesselare.

------------------------------

Op de E40 in Drongen is gisteren een lange file ontstaan na een aanrijding tussen twee wagens. Twee rijstroken zijn versperd en chauffeurs schoven aan vanaf Nevele. Bij de aanrijding vielen geen gewonden, maar door de botsing scheurde wel de CNG-tank van 1 van de wagens. De brandweer moest ter plaatse komen om de tank weer te dichten. Daarom werden de linker- en middenrijstrook afgezet.

-------------------------

Het kapelletje aan de Waterhoek in Moerkerke is het slachtoffer geworden van vandalen. De daders staken kindje Jezus in brand, wat voor heel wat schade zorgde.

Opvallend genoeg is het niet de eerste keer dat de kapel vandalen over de vloer krijgt. Het is ondertussen al de derde keer. Deze keer werd stro gebruikt om de brand te stichten.

-----------------------

Een breuk aan een noodleiding van een dieplader heeft gisteren problemen veroorzaakt op de Brugsesteenweg in Pittem. Door de breuk verloor de vrachtwagen hydraulische olie en kon die niet meer rijden. Dat veroorzaakte zware verkeershinder op de drukke Brugsesteenweg. De N50 was een hele tijd afgesloten, tot het gevaarte weer weg was en de brandweer de rijweg had proper gemaakt.

---------------------------

Bij een actie op de wekelijkse dondermarkt van Eeklo zijn twee gauwdieven gevat. Het gaat om twee vrouwen vrouwen van de Bulgaarse nationaliteit. Zij sloegen de laatste tijd wel vaker toe. Gezien de vele meldingen liet de politie twee rechercheurs in burger patrouilleren. Zij merkten op dat de twee dames van 26 en 27 jaar oud meer aandacht hadden voor de bezoekers van de markt dan voor het koopwaar. Toen één van de dames wou toeslaan, rekende de politie het duo in.

------------------------------

De werken op de Knokkeweg in Aalter zorgen al enkele dagen voor lange files. De werken duren normaal nog tot dinsdag 14 januari. Tot die tijd is het beter om de N44 te vermijden als je er niet echt moet zijn. Heel wat mensen op sociale media roepen ook op om het systeem van ritsen correct toe te passen. Dat wil zeggen dat je op de afgesloten rijstrook moet doorrijden tot aan de signalisatie, en dan pas moet inschuiven.

-------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws