Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 13 december 2021

gepost 2 years ago, op zondag, 12 december 2021 door Crew

Tijdens de Verkeersveilige Nacht Oost-Vlaanderen werden in de politiezone Meetjesland 5 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Er werden op verschillende locaties 52 bestuurders gecontroleerd op alcohol en ook op drugs. De Verkeersveilige nacht in Oost-Vlaanderen was lang op voorhand aangekondigd en toch wagen zich nog steeds chauffeurs onder invloed van drugs of alcohol in het verkeer.

—---------------------------------------------

De aanhoudende regen veroorzaakte afgelopen dagen heel wat wateroverlast in de regio rond Beernem en Damme. Verschillende straten werden afgesloten. Vooral in de Sijselestraat en Nieuwenhovestraat in Oedelem bedreigde de wateroverlast enkele huizen. Daar hebben de gemeentediensten snel ingegrepen en zandzakjes aangevoerd.

—--------------------------------

Een 29-jarige man uit Maldegem is veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur nadat hij werd betrapt op het kweken en bezitten van cannabis. De plantage werd bij hem thuis opgesteld door ‘professionals’, hij diende enkel zijn woning ter beschikking stellen, de planten verzorgen en oogsten. Uit schrik voor eventuele gevolgen durfde hij de man geen namen te noemen tijdens zijn verhoor.

—-----------------------------

De ijspiste van het Boudewijn Seapark in Sint-Michiels heeft sinds de heropening in de herfstvakantie een enorme boost gekregen. Er kwamen een pak extra bezoekers langs in vergelijking met dezelfde periode in 2019. Door de nieuwe maatregelen moet er nu wel met tijdslots gewerkt worden. Het indoorspeeldorp bij het Boudewijn Seapark is door de coronamaatregelen gesloten.

—---------------------------

Door de aanhoudende regen liepen afgelopen dagen heel wat straten onder water in Maldegem en Aalter. Meestal ging het om landelijke wegen. “Huizen waren er nergens bedreigd. Het water stond wel kritiek hoog in de wachtbekkens. De zone Gent Centrum kreeg een 20-tal oproepen voor wateroverlast. Hier ging het meestal om rioleringen die het water tijdelijk niet konden slikken. Maar ook in Gent waren er geen ernstige problemen of schade.

—-----------------------------------------

De vzw Red Oostmolen heeft zowel bij de provincie als op Vlaams niveau beroep ingediend tegen de megaverkaveling die in Oostmolen in Aalter zou komen. De plannen worden daardoor minstens al stevig vertraagd. En er worden alternatieven op tafel gelegd.Vzw Red Oostmolen blijft zich verzetten tegen de megaverkaveling in Aalter.

—-----------------------------

De gemeente Maldegem en de scholen willen samen noodopvang voorzien, in de zogenaamde afkoelingsweek van 20 tot 24 december. De kerstvakantie start dit jaar een weekje vroeger, en dat brengt heel wat ouders in de problemen wat de opvang van de kinderen betreft. Maldegem gaat daarom op zoek naar geëngageerde mensen voor kinderopvang. Stel je kandidaat via www.maldegem.be/begeleiders-afkoelingsweek.

—-----------------------------

Café Duivenlokaal in Lotenhulle (Aalter) sluit eind dit jaar de deuren, en zet zo een punt achter 156 jaar familiegeschiedenis. De zaak ging sinds 1865 steeds over van moeder op dochter, met vandaag Christiane Verschaeve (71) achter de toog. Café Duivenlokaal in Lotenhulle wordt volgend jaar een ontmoetingscentrum.

—------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws