Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 14 december 2021

gepost 2 years ago, op dinsdag, 14 december 2021 door Crew

Brugge biedt horecazaken met gevelterrassen de mogelijkheid om het toegestane tijdelijke coronaterras toe te voegen aan het permanente terras tijdens de wintermaanden. Daarnaast krijgt de horeca gelegen in een beschermd stadsgezicht uitzonderlijk de toestemming om de vaste constructie te laten staan in de periode tussen de kerst- en paasvakantie.

—----------------------------

De C-130 Hercules legt zijn vleugels neer in de Belgische Luchtmacht, en doet op vrijdag 17 december een afscheidsvlucht. Ook boven Vliegclub Ursel. De C-130 wordt vervangen door de nieuwe A400M Atlas. Maar het afscheid van de C-130 zal dus niet onopgemerkt voorbijgaan.

—----------------------------------

Knokke-Heist is met voorsprong de plaats waar je de beste restaurants vindt in West-Vlaanderen. Althans, als we de Gault&Millau-gids 2022 mogen geloven. Maar liefst 37 restaurants in de kustgemeente krijgen er een vermelding. Vorig jaar waren er dat nog 30. Ook toen was Knokke-Heist al koploper.

—--------------------------------

De inwoners van Maria-Aalter kunnen in deze kerstperiode hun wensen en vurigste dromen kenbaar maken in twee wensbomen op het dorp. Nu het voor de verenigingen steeds moeilijker wordt om mensen weer bijeen te brengen, proberen ze in Maria-Aalter toch een gezellige sfeer te creëren in het dorp.

—-----------------------------------

Zoals verwacht gaat de oudejaarsviering op ‘t Zand in Brugge niet door. De slechte coronacijfers dwarsbomen de plannen om oudejaarsavond uitgebreid en feestelijk te vieren. We hebben lang gewacht om deze viering af te gelasten, maar de slechte coronacijfers en de geldende coronamaatregelen laten ons weinig keuze”, laat burgemeester Dirk De fauw (CD&V) weten. Ook het vuurwerk, dat nog ter discussie stond, gaat niet door.

—-------------------------------------

Op twintig plaatsen in het Meetjesland hebben grote bomen een biodiverse boomspiegel gekregen. Het gaat om een betere bodembedekking. Natuurpunt en Partners Meetjesland ging hiervoor andere aan de slag. De boomspiegel van een boom is de oppervlakte onder de boom waar de boomwortels zich bevinden.

—-------------------------------------

Suzanne Riemaecker, een van Vlaanderens oudste cafébazen, viert haar 90 ste verjaardag. En dat willen ze in haar geboortedorp Beernem niet zomaar laten passeren. Nog altijd ontvangt ze haar vaste klanten met een brede glimlach in café De Stop in Oedelem. De kranige dame staat er al 55 (!) jaar achter de toog.

—---------------------------

Eetgids Gault&Millau heeft de rapporten uitgedeeld, met enkele opvallende verschuivingen in het Meetjesland en de streek rond Deinze. Bistro Bro in Maldegem is de enige nieuwkomer. Restaurant Bacchus in Aalter stijgt door, terwijl ’t Aards Paradijs in Merendree (Deinze) verrassend punten moet inleveren.

—------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws